Friday, May 8, 2009

Hide Entire Drives Partition Without Registry

Ni adalah teknik yang agak cool yang mana sembunyi kan or "tapuk" kalau dalam bahasa sabah, menyembunyikan entire hard disk drives dengan cara or step yang agak simple.
cara ni adalah cara or tips terbaik untuk korang sembunyik kan daripada pengguna yang x dikenali guna latop or pc korang.

1) Go to Start > Run > type "diskpart". A DOS window will appear with following description.

DISKPART>

2) Then type "list volume" The result will look something like one as shown below-


+/-baca lagi

3) Suppose you want to hide drive E then type "select volume 3"

Then a message will appear in same window { Volume 3 is the selected volume}

4) sekarang type "remove letter E"

Dan messange akan keluar macam ni { Diskpart Removed the Drive letter }

Ada masa nya ia nya perlua di reboot.

Dan Diskpart akan remove the letter.

Windows XP is not having capabilty to identify the unknown volume.

Dan data korang sekarang da selamat daripada unauthorised users.

Untuk ada kan semula , sama macam step tadi cuma ulang sahaja. tapi , di step 4 " remove" by "assign".

Ini bermakna korang kena taip "assign letter E".




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Komentar :

ada 0 comments ke “Hide Entire Drives Partition Without Registry”

Archive

x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI