Wednesday, May 6, 2009

Institut Latihan Perindustrian [update]


eheks,,kenapa aku letak gambar ni??n apa motif die??nop..juz aku nk letak gambar aku yang mana aku tiap2 hari sabtu akan da program natang ni yang membuat kan aku punya rehat tinggal satu hari je |hari ahad|..n baru minggu ni la aku da semangat nk amik gambar time kat situ..wakakaka..kire sebelum ni aku rajin la..x penah amik gambar kat dalam tu,,juz buat je project yang kitorang kena siap kan..nk dijadi kan cerita..mula2 masuk bengkel aritu |dalam bulan 1|..memang letih..yang mana kitorang dibagi seketul besi untuk di bentuk..tapi bentuk nye dengan memotong pakai gergaji besi n do it ur self!!wahh..amat memenat kan..letih x tau nk terang kan mcm mana..besi padu korang potong..hakhak..ada jugak la yang sampai balik2 terus demam..sebab tu 1st time kitorang masuk bengkel..dan x diberi tool lain untuk membuat kerja..yang diberi adalah..|gergaji besi..pahat..sesiku L..dan jugk work piece..|tapi bila dah lama kitorang+/- click for hidden file

di bengkel tu..kitorang da mula sedikit demi sedikit guna tool lain ..contoh nye grander..weild..bnyk lagi la..kitorang diberi menggrander untuk bahan yang rosak..|kalau dulu kitorang kena kikir guna pengikir|..kitorang diberi masa untuk welding..dan jugk guna mesin2 ..ahaks.. teringat ..aku pernah rosak kan satu mesin tu..dan smpai sekarang mesin tu masih dalam penyelenggaraan..
okok..ni gambar mesin yang aku buat rosak tu |satu kelas tau ..tapi lec kat ilp tu x tau aku yang buat|




gambar ni masa kitorang da mula diberi untuk guna mesin..







ini mesin compress r mesin penghempap..|so pada sapa-sapa yang rasa lambat compress file pakai winzip or winrar..u all can try diz..|




ni pulak workpiece kitorang..n baru dalam step 1




n ni la contoh2 workpiece kitorang yang |akan| siap tu..




ahah..ni adalah bahan terbuang dari workpiece kitorang..




senang citer...kalau korang berpeluang masuk bengkel cam kitorang..|sem ni je..sem depan x da dah|..korang try la..memang letih..tapi x macam kat dalam kelas yang kena dengar je lec terangkan..n kite dudOk diam..tapi kat cni..kite yang buat semua nya..




last pic ..aku n shortkat..wakaka




new pic






try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Komentar :

ada 0 comments ke “Institut Latihan Perindustrian [update]”

Archive

x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI