Friday, July 24, 2009

"“Mama, salahkah aku menyintainya? ”


“Mama, salahkah aku menyintainya?

Aku terkedu apabila soalan itu keluar dari mulut mongel itu lalu singgah di telingaku beberapa tahun lalu. Ya. Aku baru sedar bahawa puteriku sudah remaja, sudah mengenali alam percintaan. Namun apa boleh ku buat, dia telah jatuh cinta!

Apakah yang bakal ku ‘bual’kan kepadanya tentang cinta. Aku mencongak kata-kata yang bakal ku susun, agar dia tidak akan lari dari aku. Aku bertekad untuk menjadi ibu yang mendengar. Jika aku gagal. Aku akan kehilangannya buat selama-lamanya.

Apakah cinta itu sebenarnya? Bagaimana Islam memandang cinta? Bagaimana pula jika cinta telah menghampiri kita?

Cinta atau mahabbah asalnya bermakna bening dan bersih. Boleh diertikan juga air yang melimpah ruah selepas hujan turun dengan lebatnya. Oleh itu boleh disimpulkan al Mahabbah sebagai luapan hati dan gelojak rindu ketika diselubungi keinginan untuk bertemu dengan kekasih.
Cinta boleh membawa sengsara namun boleh juga membawa bahagia. Ianya bergantung kepada bagaimana kita mengurus cinta itu. Islam memandang cinta terhadap berlainan jenis dalam 3 perspektif :baca lagi..

1. Menyintainya kerana Allah (mendekatkan diri pada Allah dan mentaatiNya). Ini termasuk cinta yang bermanfaat. Contohnya cinta suami isteri yang bernikah untuk menjaga dirinya dari perkara maksiat dan juga bernikah kerana mengikuti sunnah Rasulullah menyambung generasi pejuang.

2. Cinta yang mendatangkan murka Allah. Lebih kita kenali sebagai cinta kerana nafsu berahi. Cinta inilah yang memalingkan kita dari Allah, membuat kita lupa akanNya dan mendorong untuk melanggar syariatNya. Firman Allah yang bermaksud “Dan di antara manusia ada orang yang mengangkat sesembahan selain Allah, mereka mencintai sebagaimana mencintai Allah. Adapun orang-orang beriman sangat cintanya pada Allah. Dan Allah tidak akan menunjuki orang-orang fasik.” ( al-Baqarah :65)

3. Cinta yang mubah (harus), adalah cinta yang tidak ada unsur kesengajaan. Misalnya ‘cinta pandang pertama’ yang tidak sampai kita membuat maksiat kepada Allah. Kita merahsiakannya dan menahan diri kita untuk tidak melakukan perkara-perkara yang dilarang.

Jadi bagaimana kita menanggapi dan mengurus perasaan cinta yang menghampiri kita?

Mana mampu kita hendak menolak cinta yang datangnya tanpa diundang. Memang perasaan cinta tidak boleh ditahan dan dibendung cuma kita hendaklah berlaku jujur dan menyalurkannya mengikut kehendak syariat. Perasaan ‘cinta suci remaja’ memang biasa diucapkan Cuma dalam hal ini syaitan memainkan peranan dalam menggelincirkan kitakepada kemungkaran dan larangan Allah. Memang adat bercinta semuanya mendakwa cinta mereka ikhlas dan suci murni tetapi syaitan memainkan peranannya sehingga tidak kita sedari ia banyak melanggar larangan Allah. Ingatlah bahawa setiap yang haram itu adalah haram walau apa keadaan sekalipun cuma kita yang kadang-kadang cuba ‘menghalalkannya’ dengan membuat pelbagai alasan, itu dan ini. Di sisi Allah ia adalah satu dosa dan setiap dosa layaknya adalah neraka.

Apa kata kita lihat hadis Rasulullah ini dalam sunah Ibni Majah : “Tidak ada yang lebih patut bagi dua orang yang saling mencintai kecuali nikah”

Apa? Nikah?!!, Tidak mungkin... sekolah pun belum habis, bagaimana nak bernikah?

Marilah kita lihat apa yang dikatakan pencipta kita : “Janganlah kalian dekati zina...” (al Isra’:32)

Ah, terlalu ekstrim! Takkanlah bercinta dianggap mendekati zina?” Tapi bukankah kita pernah dengar sabda Rasulullah: “Janganlah engkau bersendirian dengan seorang wanita… Tidaklah bersendirian diri dengan seorang wanita kecuali ketiganya syaitan…” (hari Tabrani). “ Kedua tangan juga dapat berzina dan zinanya adalah menyentuh dan kedua kaki juga berzina dan zinanya adalah berjalan (menuju tempat maksiat) dan mulut juga berzina dan zinanya adalah ciuman” (hari. Muslim dan Abu Daud)

Anakku, kamu seorang remaja Muslim yang baik, tidak akan berdalih lagi untuk mengelak dari perkataan Allah dan RasulNya. Mampukah anakku tidak berdalih lagi? Umpamanya kerana kasihan, kerana ingin mendakwahinya, kerana boleh menasihatinya, kerana mencari rakan diskusi intelek, dan sebagainya.

Jadi mama, apa penyelesaiannya?

Bagi anakku yang sudah jatuh cinta, rasakan cintamu dalam hati, berusahalah untuk melupakannya buat sementara waktu dan sibukkan diri dengan sesuatu yang bermanfaat. Tahanlah dirimu dari hal-hal yang dilarang agama seperti mengelamun, berangan-angan dan membayangkan wajahnya yang tampan dan menggoda. Bersabarlah menghadapi ujian cinta ini. Jagalah batas batas pergaulan. Peliharalah kehormatan diri. Jangan biarkan cinta yang mubah ini menjadi cinta yang salah. Berdoalah kepada Allah agar dipertemukan kamu jika dia paling sesuai untukmu, agamamu dan keluargamu. Apabila tiba masanya nanti, apabila jodohmu ada insyaAllah kamu akan ditemukan dalam hubungan yang diredhai Allah.

Pun begitu perhatikanlah juga perkara-perkara di bawah ini agar hatimu tidak mudah menjadi rawan :

1. Tundukkan pandanganmu dari perkara-perkara yang boleh menaikkan nafsu. Ataupun janganlah merenung kaum berlawanan jenis (an Nur:30-31)

2. Hindari berdua-duaan dan ikhtilat (campur gaul tanpa batasan). Elakkan berinteraksi dengan bukan mahram dengan perkara-perkara kurang penting yang melalaikan.

3. Hindari dari menonton filem atau drama atau cerita cinta yang mengasyikkan dan mengghairahkan nafsu.

4. Hindari bacaan/novel yang menghanyutkan hati kita lantas tergoda dengan perangkap cinta palsu.

5. Hindari lagu-lagu cinta kerana boleh melemahkan hati dan memendekkan cita-cita.

6. Sibukkan dengan mengaji dan berzikir. Bergaullah dengan kawan-kawan yang baik kerana kadang-kadang hati kita kalah kepada ‘cinta’ ini kerana kebodohan kita terhadap ilmu agama dan lemahnya iman kita.

7. Apabila kita telah mempunyai seorang ‘teman akrab’, cukuplah kiranya kita fahami maksud firman Allah “Dan (ingatlah) hari (ketika itu) orang yang zalim menggigit kedua tangannya seraya berkata “Aduhai kiranya dulu aku mengambil jalan bersama-sama Rasul. Kecelakaan besarlah bagiku. Kiranya aku dulu tidak menjadikan si fulan itu teman akrabku (kekasihku). Sesungguhnya dia telah menyesatkan aku al-Quran ketika al-Quran telah datang kepadaku. Dan adalah syaitan itu tidak mahu menolong manusia” (al-Furqan”27-29). Maka janganlah kita menyesal dikemudian hari kerana terlanjur mengambil seorang ‘teman akrab’ yang kononnya menyintai kita.

8. Puasalah untuk meredam perasaan nafsu dan rindu. Ingatlah firman Allah yang bermaksud: “Adapun orang-orang yang takut kepada kebesaran Tuhannya dan menahan diri dari keinginan nafsunya maka sesungguhnya syurgalah tempatnya” (an-Naziat:40-41).

9. Bernikah sahajalah jika sudah benar-benar mampu dari segi fizikal, kewangan, emosi dan intelekmu.

Aduhai mama, susahnya!

Boleh jika kamu mahu, jangan bersedih. Syurga itu kan lebih indah. Dalam sabda Rasulullah juga bersabda bahwa jika kita meninggalkan sesuatu yang disukai manusia tapi dibenci Allah maka Allah akan mencukupkan diri kita dari sesuatu yang kita perlukan.

Alangkah baiknya Allah, sanggupkah kita mengkhianatiNya? Bukankah Dia yang telah mencipta dan memelihara kita selama ini? Tidakkah Dia lebih baik dan sesuai, maka pantas untuk dicintai? Rasulullah bersabda: “Tidak sempurna iman seseorang hamba sehingga ia lebih mencintai Allah daripada mencintai anaknya, orang tuanya dan semua manusia”

Siapakah yang dapat menolong kita di hari akhir nanti? Kekasih kita kah? Tentu tidak. Oleh kerana itu tetaplah tersenyum dan berlapang dada dalam menghadapi cinta ini. InsyaAllah, Allah akan menggantikannya dengan sesuatu yang lebih baik, kekasih yang suci dan soleh/solehah yang bergelar suami/isteri, di dunia dan syurga di akhirat nanti, insyaAllah.

Namun anakku, jika kamu dan kekasihmu sudah tidak boleh dipisahkan lagi, cintamu sudah terlalu mencengkam kalbu, tidurmu sudah tidak lena lagi, makanmu sudah tidak lagi kenyang, mandimu sudah tidak lagi basah, mama relakan perkahwinanmu. Mama akan aturkan pernikahanmu secepat mungkin, demi menjaga kesucian syariat dan memelihara satu rantaian zuriat masa depan yang bersih,suci dan soleh sepanjang generasi zaman. InsyaAllah..




try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Malaysian Radio V3


Malaysian Radio Version III da kua..so apa lagi..download la untuk dengar siaran fav radio korang..x yah bnyk cite..sedut jek..



try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Thursday, July 23, 2009

Medicine - Keunggulan



Artist : Medicine
Album : Keunggulan
Year : 1999

Track Listing
-------------
01. Medicine - Tika Dan Saat Ini
02. Medicine - Kerana Cinta
03. Medicine - Cinta Mistik
04. Medicine - Titian
05. Medicine - Derita Seorang Filosuf
06. Medicine - Tika Seketika
07. Medicine - Hingga Kini
08. Medicine - Wangian Kasih Ibu
09. Medicine - Nostalgia Terluka
10. Medicine - Rimba Cinta
+/-click untuk link


try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Disclaimer

                      MainLicenseTerms of Use Copyright Privacy Policy
- PLEASE READ THE DISCLAIMER FIRST BEFORE YOU ENTER THE SITE -
- IF U DON'T READ IT, THEN YOU CAN'T BLAME OR SUE OR TAKE ANY LEGAL ACTION ON ME, MY PROVIDER AND MY MEMBERS -
 
- PLEASE TAKE JUST A MINUTES TO READ IT AND AGREE WITH THE TERM -


This private realm is expressly intended for the entertainment/educational purposes to everyone. Neither the creator nor it's HOST/ISP is not and will not be under any circumstances either responsible nor liable for any affect as a direct result of reading/using any of it's contents. By downloading anything, you are claiming sole ownership of a proper license of the file(s) and/or you have express written consent of the producer/software company as well as any related copyright holders. Furthermore, you are not allowed to threaten my ISP(s) or any persons or company storing any materials contained herein. In addition, if you are affiliated with Yahoo! Inc., Chet Simpson/Y-Tunnel Inc., ANTI-Piracy groups, Law and/or government institutions or related, or were formerly employed by any of the aforementioned, you are prohibited from entering/viewing or otherwise accessing anything contained in this sites and thus you must LEAVE immediately. Failure to obey this disclaimer is in direct violation of the Electronic Communications Privacy Act in accordance with Title:18 Part:1 Chapter:121 Section:2701 of the United States Congressional Amendment as of 1986. Offenders of this doctrine can and will face maximum punishment for civil damages by me of attorneys to the fullest extent permissible. You understand that all of the content or knowledge gained on this site is for educational purposes only. Nothing should be used in any way to harm anyone nor anything (such as computer systems). If you choose to use the information you have learnt here for illegal activities then you must suffer the consequences, me are not at all to blame. That you will not download any files from this server. The files here are all here for private reasons and should be viewed by no means by the public. Accessing and downloading anything from my archives breaks this rule and you are liable for prosecution. These are the file formats which you are forbidden to access or download in any way:
Picture Files .jpegs .gifs .bmp .png
Executables .exe .com .vbs .zip .ace .rar
Music Files .MP3 .MPEG .WMA .MPG .OGG
Video Files .MPEG .MOV .AVI .WMV
Text Files .txt .wrd .doc .pdf
I choose to use certain picture files on my HTML pages, these pictures have been classed as acceptable for public viewing and are allowed. You will not harm anyone who visits this site, nor send them unwanted emails. I will do my best to make sure nothing happens to your information but cannot guarantee it. It is up to you to make frequent back-ups of your access.
when you can access this site, you just now agree to my "Disclaimer".


Wednesday, July 22, 2009

COPY PASTE FROM COPY PASTE DISABLED BLOGS


Sebenar nya banyak lagi cara yang korang boleh guna untuk copy dari pada web page yang melarang contoh cam blog aku ni..antara cara lain adalah dengan cara korang tekan ctrl + U ..n korang click ctrl + F dan paste ayat perkataan yang jadi tajuk utama blog tuh..tapi!~~ untuk entry kali ni, aku bukan nk ajar trick tu., tapi trick ni menggunakan kuasa JAVA script..haha..senang cite tiap kali bukak page x yah nk setting-setting da..ok jom kita mula kan.

Ini adalah trick yang boleh digunakan untuk sesiapa yang terkena bile open page contoh -

“YOU CANT RIGHT CLICK HERE !!!”

“SORRY..COPY PASTING IS DISABLED !!!”

“sory takda right click !!”

Okay..korang nak satu menda menarik yang Blog/Website/Forum post kan dan korang tak boley just copy sebab some stupid message box akan keluar setiap kali korang right click kat page tu..Worse,Some times even korang tak boleh left click dan ambik menda untuk di copy yang mungkin ada kegunaan untuk korang..

Baik lah..Putera di dalam cahaya telah datang untuk membantu korang :)
baca lagi...

Di sini adalah code untuk disable kan copy pasting pada website korang -


<!-- Disable Copy and Paste--;>
<script language='JavaScript1.2';>
function disableselect(e){
return false
}
function reEnable(){
return true
}
document.onselectstart=new Function ("return false")
if (window.sidebar){
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable
}
</script;>


Macam yang korang tengok,ianya adalah javascript code.apa akan jadi kalau kita disable fungsi javascript kat browser korang dan kemudian korang on9 ? dan kemudia buka website yang korang nak tengok/copy ?

Yup,hanya disable javascript kat browser korang dan korang dengan gembira nya boley right click/copy paste/just bypass setiap javascript restriction pada page tuh.



UNTUK DISABLE JAVASCRIPT PADA MOZILLA

go to Tools –> options –> Open Content Tab –> Uncheck ENABLE JAVASCRIPT –> Click on OK

DISABLE JAVASCRIPT PADA INTERNET EXPLORER

* Open Internet Explorer.
* On the Tools menu, click Internet Options.
* On the Security tab, click Internet.
* Click Custom Level.
* Scroll down to Active scripting.
* Click Disable (on Prompt).
* Click OK.
* Click Yes.
* Click OK.



Happy Surfing :) dan aku saran kan guna Mozilla or Opera – PERCUMA,Open Source dan MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN !




try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Tuesday, July 21, 2009

Hack Administration dari User Account


Nak try hack kolej or pc Universiti korang? or korang nk try download lebih laju guna account administor ? atau jugak korang nk try hack pc member korang yang kedekut nk bagi guna admin account dan buat kan diorang terkejut bile korang bagi tau korang da berjaya hack pc diorang?hurmm..aku ada cara untuk hack pc member korang or U korang yang kedekut nk bagi guna account admin, yang mana trick ni berfungsi untuk korang reset semula password account admin pc tu ikut password yang korang nak dan dapat kan kelebihan bila guna kan account admin .menarik??baca lagi...





mula-mula sekali aku nak terangkan pasal konsep die..

korang tekan shift key sebnyak 5 kali kemudian sticky key dialog tu akan keluar.
menda ni juga boleh berfungsi masa korang masih ada kat log on screen.
tapi jika kita replace sethc.exe yang mana berfungsi untuk stiky key dialog tu dengan cmd.exe kemudian menggunakan sethc.exe dengan menekan shift key selama 5kali di log on screen. kemudian kita akan dapat command prompt dengan administrator privilages sebab x da user yang sedang meng-log on time tu. so dari situ kita boleh dapat hack admin password

kegunaan,

guest account boleh masuk ke system32 -(with write access to system 32)


Tutorial .

* Go to C:/windows/system32
* Copy cmd.exe and paste it on desktop
* rename cmd.exe to sethc.exe
* Copy the new sethc.exe to system 32,when windows asks for overwriting the file,then click yes.

* sekarang korang Log out dari guest account dan pada user select window,press shift key 5 kali.
* Instead of Sticky Key confirmation dialog,command prompt dengan full administrator privileges akan keluar.

* sekarang taip “ NET USER ADMINISTRATOR kerabatchieko” yang mana “kerabatchieko” boleh jadi apa-apa password yang korang suka dan tekan enter.
* korang akan nampak “ The Command completed successfully” dan keluar command prompt dan login into administrator dengan korang nye password baru.
* Congrats korang dah pun hacked admin dari guest account.

tambahan,

korang jugak boleh create account baru pada command prompt dengan menaip
“NET USER kerabatchieko /ADD” yang mana “kerabatchieko” adalah user name tambahan yang korang nak buat.
kemudian, korang suruk kan account yang korang baru buat tu dengan cara



Pergi ke registry editor dan navigate to this key

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList]

Disini buat satu jumlah DWORD yang baru, tulis kan nama tu dengan nama user yang korang baru buat untuk admin account dan guna kan account admin yang korang buat tu untuk selama-lama nya ;)




try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Sunday, July 19, 2009

garena leveling booster hack!! *Updated


**updated**
click link here for the new hacking,http://kerabatchieko.blogspot.com/2009/08/garena-mega-exp-hack-download-new.html
because this is the latest version than this one

so yang macam aku da cakap..aku nk post satu entry pasal hack leveling garena..so kat bawah ni aku bagi download link dia..
cara nak guna dia senang je,,ikut step kat bawah
+/-read more..


1- extract file yang dalam bentuk .rar tuh..
2- run _Start Garena with GarenaHack 3.22.exe
3- add to trust zone jika file tu die cakap da virus..
4- click start garena hack 3.22
5- then tick at the mega experience
6- garena login will automatically appear n juz enter ur user name n pasword macam biasa(tapi korang wajib pun login garena)
7- the dialog box akan muncul dan korang masuk kan user name, password, dan korang punya UID
8- click login at the dialog box.
9- the box garena with garena hack 3.22\inject.exe will come out..u all juz waiting for it because it make ur exp gain automatically.

p/s : basically basic member exp will start grow exp afta 30-45 minutes , and the golden member should start grow up exp on 15 minutes

for the download link

download with rapidshare
download with usa upload


all file .rar is 15MB




try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Garena leveling Boosting .:. Up kan EXP Garena



saya tahu korang semua mesti pelik macam mana nak naikan level garena dengan cepat. since korang jadi gold member, experience level garena korang akan naik dua kali ganda lebih cepat dari normal experience level. bagaimanapun dengan beberapa cara, saya boleh ajar korang macam mana nk dapat leveling dengan lebih cepat dan cara yang sah!! maksud saya bukan secara hack atau pun secara haram..saya ada 3 cara yang mana memang berfungsi 100% , dan kat bawah ni cara-cara dia..
+/-baca lagi..


1- Main Call Of Duty 4 yang mana rules dia sama macam yang diguna pakai dalam rules counter strike sebelum ni..yang mana counter strike leveling lebih cepat naik didalam Garena 3.0

2- Main Garena Experience AFK Map full house atau kurang pemain selama 1-6 jam dan akan memberi korang lebih banyak EXP.

3- Atau pun korang main custom map yang lebih dikenali sebagai FUFU NINJA ALL STARS ..yang korang perlukan hanyalah Warcraft 3 The Frozen Throne dan cara seterus nya korang download map tersebut..click sini untuk download map tersebut bagi map yang lebih latest

cara ni paling popular di Philippines buat masa sekarang kerana sejak penigkatan EXP yang mendadak kalau korang main map ni..dan kalau korang rasa korang x jumpa map tu dekat link atas tu..korang leh jugak try website ni www.epicwar.com

Dan macam mana korang nak naik kan EXP ? untuk memenuh kan EXP korang ? korang kena buat macam ni..

A)-(you host the game)korang jadi host sebab host lebih bnyk dapat naik EXP.
B)-(have a full house)penuh kan game korang contoh 5 on 5, sebab lebih ramai player yang join lebih tinggi EXP yang korang akan dapat.
C)-(enjoy the game) lebih lama korang main, bermakna lebih banyak EXP yang korang akan dapat.
D)-(finish it) sebelum aku terlupa..korang kena habis kan game yang korang main dan kalau boleh jgn leave game sebab kalau korang leave ,korang tak kan dapat EXP!!
Contoh Game yang berakhir dengan hanya 5 hingga 10 minit <<--- ia nya memang cukup cepat kalau nak dibanding kan dengan game DOTA (Defence Of The Ancient)dan TreeTag Simple, tetapi ianya memang cukup effective.

next post aku akan bagi software untuk hack Garena pulak..khas untuk korang semua.!
wait hoo0ooO!!





try la click sekali je..n just survey..click kat sini


garena-levels-experience-points-system



Gain EXP points in every game played using Garena. This EXP points is then translated into the gamer’s Garena level. The higher the level of the gamer, the more privileges the gamer has in Garena.


Garena Level Privileges
• Four (4) new room icons will be available to use whenever a gamer reach level 10, 20, 30, 40 and so on.
• One (1) extra buddy capacity per level up.
• Ability to create one (1) clan when reach level 25.
• Access to high level rooms.
• More functions and privileges granted in Garena forum and more…

How to gain EXP Points
• All multiplayer games played through Garena will give you big amount of EXP points.
• Staying online in Garena will give you a small amount of EXP points.
• Win bonus EXP Points from tournaments, events and contests hosted in Garena or in Garena community forum.
• Being active in Garena community forum by creating new topics, replying to discussions, and participating in forum activities will provide you with
EXP Points as well and more…

Facts about Garena EXP Points
• Games that are finished will provide greater EXP points than unfinished games.
• Games with more players also mean more EXP points to each and every player in the game.
EXP to Level Calculation Formula: (N*(N+1)*(N+2) + 16*N)*10
NOTE: Where N is the current Garena level of the user and the result is the amount of EXP required to reach to next level.



Garena Level and EXP Requirement Table:

Level EXP Level EXP
1 220 14 35840
2 560 15 43200
3 1080 16 51520
4 1840 17 60860
5 2900 18 71280
6 4320 19 82840
7 6160 20 95600
8 8480 21 109620
9 11340 22 124960
10 14800 23 141680
11 18920 24 159840
12 23760 25 179500
13 29380 and so on

Any suggestions or want to share something? contact me



try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Saturday, July 18, 2009

Maut DVDRip (2009) [MF + RS]



Synopsis:
Cerita 1:
Su seorang pelajar, dalam perjalanan pulang dari universiti. Di dalam bas, selain Su, terdapat seorang lagi gadis, Fadilah. Setelah pulang ke rumah, tiba-tiba pintu rumah Su diketuk. Fadilah dalam keadaan basah kuyup meminta bantuan untuk menumpang teduh. Oleh kerana malam semakin larut, hujan lebat dan Fadilah telah diragut, Su mengizinkan Fadilah bermalam di rumahnya. Keesokan hari, Su dapati Fadilah telah tiada. Di kaca televisyen, berita kehilangan Fadilah ke udara. Berjayakah Su merungkai misteri kehilangan Fadilah?

Cerita 2:
Farah, pramugari yang mengamalkan cara hidup bebas. Farah berkahwin dengan Duke, seorang jejaka Inggeris. Setelah Farah pulang daripada penerbangannya, mereka mengadakan parti meraikan perkahwinan mereka. Namun ketika di parti tersebut, Farah cemburu apabila Duke kelihatan intim dengan seorang perempuan lain. Mereka bergaduh besar dan Farah keluar meninggalkan Duke. Apakah kesudahan yang berlaku pada Farah dan Duke? Mampukah mereka mempertahankan rumah tangga mereka? Adakah Farah terus hanyut dengan gaya hidup bebas penuh kebaratan?

Cerita 3:
JJ, seorang lelaki muda yang telah hilang pegangan agamanya. Tattoo menghiasi badannya, muzik black metal memenuhi halwa telinganya. Teguran ibu dan kakaknya diambil ringan.
+/- click sini untuk download


try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Upgrade boyfriend 5.0 to husband 1.0 pentium8 version



Dear IT Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the
overall performance, particularly in the flower and jewellery applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0.

In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, but installed undesirable programs such as EPL 5.0, NBA 3.0 and ESPN 2.0. And now Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 +/-read the rest entry

simply crashes the system. I've tried running Nagging 5.3 to fix these
problems, but to no avail.

What can I do?

Signed,
Desperate


-------------------------------------------------------------------------



Reply:

Dear Desperate,

First keep in mind; Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an
operating system. Try entering the command C:\ I THOUGHT YOU LOVED ME and download Tears 6.2 to install Guilt 3.0.

If all works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewellery 2.0 and Flowers 3.5.

But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Late Night Teh Tarik 6.1. Late Night 6.1 is a very bad program that will create SnoringLoudly.wav files.

Whatever you do, DO NOT install Mother-in-Law 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0.

In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider additional software to improve memory and performance. I personally recommend Hot Food 3.0 and Lingerie 6.9.

To make HUSBAND 1.0 well in performance u can download COMMONSENSE.exe at SelfthoughtDownload.com...install it and check if there any trojan, spyware or worm...maybe ur PC was infected with worm like BigSpender.exe, JewelLOVER.scr etc...try to clean it all...hope ur HUSBAND 1.0 going smooth after all.

Good Luck,
IT Support

Thank You...





try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Tuesday, July 14, 2009

Rapidshare Phishing : Protect Yourself

The Menace of Phishing: Protect yourself from it

It has become frequent these days , some fraudulent users Posting Phishing Links in guise of Rapidshare download Links. It is necessary that Rapidshare Premium Users are aware of this issue and Never compromise their login details at any cost.

This article is an attempt in that direction.



What is Rapidshare Phishing?

Rapidshare Phishing, for those of you who don't know, is fake Rapidshare web site. It is designed+/-read more...

to look exactly like Rapidshare. It is made to steal your Login details ( username and password), rapidpoints or to steal your credit card (or any payment method) if you decide to sign up for a premium account.

Example:
“Fake Rapidshare sites used for Phishing / to steal Your username and password.
dn.vc
lix.in
110mb.com
12gb.com
Tinyurl

Etc etc.
The list in never complete, as several new phishing website are created everyday. ”


Rapidshare Phishing links are usually hidden in protection links like lix.in .Example of Phishing Link:

http://lix.in/example


If the you click links like above, it will take you a rapidshare like website. Remember, these fake rapidshare websites are meant to steal you RS Premium login details. If the victim selects free user, the phisher just passes them along to the real RapidShare site or the download displays a message like below



But if they select premium download, then the phishing site records their login before passing them to the download. Thus, the phisher has lifted the premium account information from the victim.


What happens to such stolen rapidshare accounts?
Phished RapidShare accounts are usually sold for cheaper prices in comparison to RapidShare's prices for a premium account. Or the phisher uses it for his own purposes. Your account may also be used for child porn storage and other illegal files. But most importantly, your private files can be misused



How to identify Phishing sites?

Fortunately, identifying such sites is not rocket- science. Please remember that the fake sites looks exactly the same as the original rapidshare . Even then however , Phishing sites can be easily identified in the following two ways:


I. First Observation:

1. The fake website mentions SSL-encrypted Login, but the URL in the address bar only uses HTTP and not HTTPS.


vs


2. Notice the Slash in the url



3. If you are already logged in the RS premium account* but still the download asks you for username and password. It is for sure a fake phishing link.




II. Using your Browser:

If the RS site is original
1. For Firefox users, at the original RS site, the whole address bar turns yellow and a small lock appears in the right of it, and in the right bottom of the window..


2. For Opera users, in the address bar appears a yellow space wich contains a small lock and then the name of the certificate: "RapidShare AG (CH)"


3. For Internet Explorer users, in the right bottom of the there's a small yellow lock which shows us that a certificate is present.

Also in firefox, if you doubt the page is fake, right-click on the alias page and select "This Frame" > "Show only this frame." This reveals the real page, and you can see the URL would not be rapidshare.com. No wonder they call, firefox the most secure browser in the world!

For any other browsers, search for a small lock either in the address bar, either at the bottom of the window.

However, if you fall victim to phishing, try change your login details immediately as soon possible. Don’t make it too late.



Precautions you can take

1. Always log in to rapidshare via the following pages only,

https://ssl.rapidshare.com/cgi-bin/premiumzone.cgi

Or

https://ssl.rapidshare.com/premiumzone.html



2. If you are on your personal computer, try to stay logged in all time. Save your rapidshare cookie indefinitely or never clear your browser cache off Rapidshare cookie. This way you will be always logged in your rapidshare account. If by some reason a Rapidshare link download asks for your Login details again, it is a fake link. No link should ask you to log in again, if you have already logged in once.



3. Have "direct downloads" enabled in your account options. To do this go 'premium zone' > Click 'Settings' > Configuration>enable 'direct downloads'. This way you wont be redirected to a rapidshare webpage but the file to be downloaded will be automatically added to your download queue. If by some reason you reach a redirected login page , the link you wanted to download from is a fake/phishing link



4. Activate your RapidShare-Security Lock of your rapidshare premium account:



Once you activate you RS security Lock, RS sends you a unique unlock number to your email, which you keep safely at all time. In dire case, even if your login details are compromised , the phisher, cannot change you login details, delete files or convert you rapidpoints unless he has access to that unlock code. Which only you posses. Even if the phisher requests a new unlock code in desperation, the new unlock code would be send to your email only. By then you would have already known,, that your account is stolen ,and its time to change your login details


Remember rapidshare never sends out any email to their users asking for their login details. If you receive any such email, contact Rapidhsare for clarification.


You can also, monitor your account by checking view log at your premium Zone







try la click sekali je..n just survey..click kat sini

x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI