Wednesday, July 22, 2009

COPY PASTE FROM COPY PASTE DISABLED BLOGS


Sebenar nya banyak lagi cara yang korang boleh guna untuk copy dari pada web page yang melarang contoh cam blog aku ni..antara cara lain adalah dengan cara korang tekan ctrl + U ..n korang click ctrl + F dan paste ayat perkataan yang jadi tajuk utama blog tuh..tapi!~~ untuk entry kali ni, aku bukan nk ajar trick tu., tapi trick ni menggunakan kuasa JAVA script..haha..senang cite tiap kali bukak page x yah nk setting-setting da..ok jom kita mula kan.

Ini adalah trick yang boleh digunakan untuk sesiapa yang terkena bile open page contoh -

“YOU CANT RIGHT CLICK HERE !!!”

“SORRY..COPY PASTING IS DISABLED !!!”

“sory takda right click !!”

Okay..korang nak satu menda menarik yang Blog/Website/Forum post kan dan korang tak boley just copy sebab some stupid message box akan keluar setiap kali korang right click kat page tu..Worse,Some times even korang tak boleh left click dan ambik menda untuk di copy yang mungkin ada kegunaan untuk korang..

Baik lah..Putera di dalam cahaya telah datang untuk membantu korang :)
baca lagi...

Di sini adalah code untuk disable kan copy pasting pada website korang -


<!-- Disable Copy and Paste--;>
<script language='JavaScript1.2';>
function disableselect(e){
return false
}
function reEnable(){
return true
}
document.onselectstart=new Function ("return false")
if (window.sidebar){
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable
}
</script;>


Macam yang korang tengok,ianya adalah javascript code.apa akan jadi kalau kita disable fungsi javascript kat browser korang dan kemudian korang on9 ? dan kemudia buka website yang korang nak tengok/copy ?

Yup,hanya disable javascript kat browser korang dan korang dengan gembira nya boley right click/copy paste/just bypass setiap javascript restriction pada page tuh.



UNTUK DISABLE JAVASCRIPT PADA MOZILLA

go to Tools –> options –> Open Content Tab –> Uncheck ENABLE JAVASCRIPT –> Click on OK

DISABLE JAVASCRIPT PADA INTERNET EXPLORER

* Open Internet Explorer.
* On the Tools menu, click Internet Options.
* On the Security tab, click Internet.
* Click Custom Level.
* Scroll down to Active scripting.
* Click Disable (on Prompt).
* Click OK.
* Click Yes.
* Click OK.



Happy Surfing :) dan aku saran kan guna Mozilla or Opera – PERCUMA,Open Source dan MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN !




try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Komentar :

ada 0 comments ke “COPY PASTE FROM COPY PASTE DISABLED BLOGS”
x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI