Tuesday, July 21, 2009

Hack Administration dari User Account


Nak try hack kolej or pc Universiti korang? or korang nk try download lebih laju guna account administor ? atau jugak korang nk try hack pc member korang yang kedekut nk bagi guna admin account dan buat kan diorang terkejut bile korang bagi tau korang da berjaya hack pc diorang?hurmm..aku ada cara untuk hack pc member korang or U korang yang kedekut nk bagi guna account admin, yang mana trick ni berfungsi untuk korang reset semula password account admin pc tu ikut password yang korang nak dan dapat kan kelebihan bila guna kan account admin .menarik??baca lagi...





mula-mula sekali aku nak terangkan pasal konsep die..

korang tekan shift key sebnyak 5 kali kemudian sticky key dialog tu akan keluar.
menda ni juga boleh berfungsi masa korang masih ada kat log on screen.
tapi jika kita replace sethc.exe yang mana berfungsi untuk stiky key dialog tu dengan cmd.exe kemudian menggunakan sethc.exe dengan menekan shift key selama 5kali di log on screen. kemudian kita akan dapat command prompt dengan administrator privilages sebab x da user yang sedang meng-log on time tu. so dari situ kita boleh dapat hack admin password

kegunaan,

guest account boleh masuk ke system32 -(with write access to system 32)


Tutorial .

* Go to C:/windows/system32
* Copy cmd.exe and paste it on desktop
* rename cmd.exe to sethc.exe
* Copy the new sethc.exe to system 32,when windows asks for overwriting the file,then click yes.

* sekarang korang Log out dari guest account dan pada user select window,press shift key 5 kali.
* Instead of Sticky Key confirmation dialog,command prompt dengan full administrator privileges akan keluar.

* sekarang taip “ NET USER ADMINISTRATOR kerabatchieko” yang mana “kerabatchieko” boleh jadi apa-apa password yang korang suka dan tekan enter.
* korang akan nampak “ The Command completed successfully” dan keluar command prompt dan login into administrator dengan korang nye password baru.
* Congrats korang dah pun hacked admin dari guest account.

tambahan,

korang jugak boleh create account baru pada command prompt dengan menaip
“NET USER kerabatchieko /ADD” yang mana “kerabatchieko” adalah user name tambahan yang korang nak buat.
kemudian, korang suruk kan account yang korang baru buat tu dengan cara



Pergi ke registry editor dan navigate to this key

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList]

Disini buat satu jumlah DWORD yang baru, tulis kan nama tu dengan nama user yang korang baru buat untuk admin account dan guna kan account admin yang korang buat tu untuk selama-lama nya ;)




try la click sekali je..n just survey..click kat sini


Komentar :

ada 0 comments ke “Hack Administration dari User Account”
x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI