Saturday, July 11, 2009

HIDUP NYA KITA SEBELUM MATI NYA KITA



kenapa dengan gambar ni??
sebenar nya gmbar ni x da kaitan pun dengan aku...cuma mAkna dia saja yang ada kaitan dengan aku..sebenarnya arwah nenek aku telah kembali ke rahmatullah..
tapi b4 tu..aku nk cerita ckit pasal time aku balik cuti sem baru ni..
cite nye bermula camni..ceewaahh!!haha...

+/-read more....

14hb5 thursday.
aku balik ke pahang dengan flight tepat pukul14.05pm, n aku selamat sampai ke semanjung tepat pukul 15.30pm..aku amik laggage siap semua dan gerak dari klia ke kl central n sampai pukul5.30..tibe2 mak aku cakap abg aku x dapat nk amik aku..argghhhh..apa aku nk buat..aku usya kat hp aku ..cari no yang aku harap leh bantu...n aku mintak tolong cousin aku hantar aku ke pekeliling..aku tunggu punya tunggu..lebey kurang pkul 18.30 petang baru die sampai..WTF!!! lama giler aku tggu die smpai..afta tu aku terus bergegas ke pekiling dengan harapan sempat smpai untuk bas terakhir ke tempat aku temerloh..perghh..sikit punya laju die bawak..dah la jalan jem..pikir sendirila..
tapi dengan rilex nye kitorang smpai tepatjam 7.00..terus gi amik tiket n lepak dalam bas x smpai 30sec!!bas terus jalan..wahh..sempat jugak aku kalau x mesti terpaksa balik umah aku esok..haha..bangga nya aku.

Nak dijadikan cerita..aku smpai pkul9.oo n my bro amik aku kat terminal..so balik umah je aku salam ngan family aku..n aku terus kua tanpa banyak soal..haha..masuk umah juz untuk salam..apa punya orang da aku ni..
n aku kol member aku..die kat mana..die cakap die dekat kubur!@@!!
apa jadah die buat dekat kubur malam2 buta..so aku dengan ranggi nye selamber je gi kubur sorang2..padahal bapak takut nye weyhhhh!!tapi aku buat2 selamber..
aku gerak je da smpai situ..aku tengok2 orang n jumpa kawan aku..aku tnya apa cerita..die cakap orang meninggal..kena BUNUH!!!OI!!!!
aku cuak oi!!hahaha...
then malam tu aku x balik umah..risau badi mayat tu ikut aku smpai ke rumah n kacau family aku..
so aku tidur umah member aku malam tu..subuh esok nya baru aku balik..cuak sial..
bile aku balik umah tu..mak aku cakap nenek aku dah GERING...pengsan time solat subuh..so dengan pantas nye kitorang kemas barang ..n gerak balik kg..
huhu..penat x hilang lagi da balik kg..
then time on the way dalam pkul9.30..mak aku dapat kol yang nenek aku da meninggal..urmm..sedih gile wey..da lama x jumpa..da la lama x balik..waa...
aku smpai2 je amik air semayang terus baca yassin untuk arwah nenek aku...
AL-FATIHAH ..sedekah kan pada arwah nenekku..
hurmm..ari jumaat..harap arwah nenek aku ditempat kan kat tempat muslimin yang solehah...aminn.....




try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Komentar :

ada 0 comments ke “HIDUP NYA KITA SEBELUM MATI NYA KITA”
x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI