Saturday, July 11, 2009

Tingkatkan dan Pekatkan Air Mani

Memang tidak dapat dinafikan, lebih banyak air mani yang dipancutkan dalam kemaluan wanita akan memberikan lebih kepuasan kepada wanita tersebut. Begitu juga jikalau air mani yang dipancutkan itu lebih pekat dan likat.

Dari segi perubatan pula, memiliki air mani dalam kuantiti yang banyak adalah tanda sistem reproduksi yang sihat. Di sini ada beberapa tips untuk meningkatkan jumlah dan mutu air mani anda.

+/-read more...


Berhenti Merokok
Berita buruk kepada perokok-perokok aktif. Merokok mempengaruhi jumlah air mani. Kajian menunjukkan perokok memiliki jumlah air mani yang sedikit berbanding mereka yang tidak merokok.


Jauhkan seluar ketat atau air panas

Suhu pada testis akan mempengaruhi sistem reproduksi anda. Pastikan testis berada pada suhu yang sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar atau pakaian dalam yang ketat akan meningkatkan suhu pada bahagian testis dan ini adalah tidak disyorkan.

Teknik Pemakanan yang Sihat

Percaya atau tidak, apa yang anda makan akan mempengaruhi produksi air mani. Makan lah makanan yang berkhasiat dan yang berprotien tinggi.

Kurangkan Hubungan Seks, Elakkan Melancap atau Masturbasi

Air mani anda akan berkurangan setiap kali ejakulasi berlaku. Begitu juga kepadatan air mani anda akan berkurangan. Kurangkan hubungan seks dan elakkan sama sekali melancap atau masturbasi.

Elakkan Alkohol

Alkohol dapat mempengaruhi fungsi yang meningkatkan tahap estrogen. Jumlah estrogen yang tinggi pada tubuh akan mempengaruhi pengeluaran air mani. Hentikan pengambilan alkohol jika anda sayangkan air mani anda dan tidak mahu kehilangan air mani.

Makanan-makanan yang dapat meningkatkan air mani

Asid Amino L-Carnitine yang terdapat dalam daging merah dan susu telah terbukti dapat meningkatkan kelikatan dan kepadatan air mani. Begitu juga L-Arginine yang terdapat dalam kacang, telur dan daging. Amalkan memakan makanan-makanan yang dapat meningkatkan kelikatan air mani.

Ingat, air mani yang banyak dan likat yang dipancutkan dalam kemaluan pasangan anda pasti akan dapat memberikan lebih kenikmatan kepada pasangan anda.
try la click sekali je..n just survey..click kat sini

Komentar :

ada 0 comments ke “Tingkatkan dan Pekatkan Air Mani”
x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI