Tuesday, August 24, 2010

windows dan microsoft. what you got?



what did u know about windows or microsoft? huh? u know everything? did u know that sometimes, window become crazy? uhh laa laa. lets check it out!

Thanks for protecting my computer (from using Windows Explorer?)


Friday, August 20, 2010

Norton 360 Premier Edition 2010 Final


Norton 360 Premier Edition 2010 Final | 74.69 Mb
Protects your PC, online activities and your identity 24/7 - Delivers award-winning protection against viruses, spyware, worms, phishing, hackers, and more in one complete, fully automated solution.
NEW! Provides industry-leading security without slowing you down - Runs fast and uses less memory than competing programs, so you won't sacrifice performance for security.? Take the Performance Challenge and see for yourself.
NEW! Blocks botnets - Automatically detects botnets to prevent hackers from taking control of your PC and accessing your private information.

Why Choose Norton 360T?
Protects your PC, online activities and your identity 24/7 - Delivers award-winning protection against viruses, spyware, worms, phishing, hackers, and more in one complete, fully automated solution.
NEW! Provides industry-leading security without slowing you down - Runs fast and uses less memory than competing programs, so you won't sacrifice performance for security.? Take the Performance Challenge and see for yourself.
NEW! Blocks botnets - Automatically detects botnets to prevent hackers from taking control of your PC and accessing your private information.
NEW! Makes online shopping safer - Warns you of unsafe websites and suspicious sellers so you can shop without worry.
Protects your identity when you buy, bank or browse online -Validates authentic sites and identifies fraudulent sites to protect you from "phishing."
Offers secure, one-click login to web sites - Automatically stores your logins and passwords so you can sign into sites with a single click. Blocks keystroke loggers and other programs that can steal your information.
Secures your browser from attacks - Prevents cybercriminals from using vulnerabilities in your web browser to load malware onto your PC.
NEW! Delivers up to the minute virus protection - Automatically checks for new virus definitions every 5 to 15 minutes and downloads them in the background.? You get continuous protection without sacrificing performance.
NEW! Protects your important files from loss - Automatically backs up files when your PC is idle, so backups won't slow you down or get in your way. Includes 2 GB of secured online storage (with option to purchase more).* Watch Now
NEW! Speeds up PC boot time - Turns off unnecessary startup programs to get your PC up and running faster.
Defends your wireless network from intruders - Prevents unauthorized users from stealing your bandwidth and accessing your files. Warns you when you connect to an unsecured wireless network.
Helps make your PC run like new again - Deletes unnecessary files, defrags your hard drive, fixes common problems, and tunes up your PC to keep it running at peak performance.

To Download Click Below

Download From Depositfiles


Thursday, August 19, 2010

Mizz Nina - What You Waiting For 2010

1. Away With You
2. Yesterday
3. Pinda Minda
4. What You Waiting For
5. Kau Tahu
6. Let Me C U Get It
7. One
8. Sometime
9. Ping Pong
10. Never Leave You Behind
11. Love
12. Kurnia
13. Sri Kandi
14. Hope
To Download Click Below

Download From Depositefile


Wednesday, August 18, 2010

Bob Sinclar – The Bob Sinclar Show


ARTiST…. : Bob Sinclar
TiTLE….. : The Bob Sinclar Show-SAT-08-14
GENRE….. : House
SUBGENRE.. : n/a
SOURCE…. : Radio
RELDATE… : Aug-15-2010
AiRDATE… : Aug-15-2010

TRACKS…. : 01
LENGTH…. : 59:28
SiZE…… : 66.9 MB
QUALiTY… : VBRkbps

Nr Name Time
– ————————————————————– -
01. The Bob Sinclar Show-SAT-08-14-2010 59:28
– ————————————————————– -
– — total > 59:28

Tracklist
01. Chocolate Puma - Always And Forever (Bob Sinclar Mix)
02. ID
03. Chocolate Puma - Dub of Boom (Original Mix)
04. ID
05. Harry 'Choo Choo' Romero - Here Comes That Sound (Main Mix)
06. Laidback Luke & Gregor Salto feat. Mavis Acquah - Step by Step (Abel Ramos from Haarlem With Love Mix)
07. ID
08. ID
09. Milk & Sugar - Let the Love Take Over (ID Remix)
10. ID
11. ID
12. ID
To Download Click Below

Download From Depositefile

filegrasper need me?


ok. aku tak tau la apa nk aku cakap. sebab, jenis aku ni.. macam yang aku sendiri tau.
aku ni dari kalangan yang malas update blog. huh. kenapa?ntah. sebab aku rasa malas. and aku hanya akan update bila aku rasa ingin.
tapi. aku dapat satu jemputan dari Mr apa ntah nama dia. (aku panggil dia Mr India je). aku tak tau. yang aku tau. dia owner ada satu site ni.. and dia menjemput aku untuk memeriah kan lagi site dia tu.
dia ajak aku untuk jadi penyumbang tetap dekat situ. and sekaligus, mengshare good stuff yang aku ada.
so. aku pun layan kan aja. sebab aku da cakap da yang aku ni student. n faham2 sendiri la kalau aku x update post nantik. (kalau dia tak faham. lantak dia la)
aku kenal dia x lama. baru 1bulan lebih. mula2 aku buat tak heran. dia ajak join site blog.filegrasper.com so aku pun layan je la. aku tengok macam x da orang pun dekat situ. so aku biar lantak. lepas tu. dia pulak dok push aku pegi dekat blog.filegrasper.com/forum n main www.filegrasper.com untuk post something dekat situ. yang aku pelik. kenapa dia pilih aku?
then dekat site tu. aku tengok ada 2orang lagi mod dari malaysia (tak lama lagi jadi 3la termasuk aku.). n dua2 aku kenal. memang dua orang ni cukup power bab2 post2 ni. yang lain merata, dari philipine,india,hungary, serbia, pakistan dan jugak maldive.
ini yang aku tau pasal perangai dan jugak sifat si owner site nih.

Tuesday, August 17, 2010

Chemical reagents calculator v 2.0



CHEMICAL REAGENT CALCULATOR V3.0, is a tool to assist laboratory technicians and scientists in preparing chemical reagents and solutions.

This program will calculate & instruct you in how to prepare:

* Molar solutions, by using built in atomic weights.
* Percentage solutions from stock solutions.
* Anhydrous solutions.
You can print out the instructions for your desired solution, as well as a label to fix to your preparation.

**keygen are include in the file.



To Download Click Below

Download From Depositfiles

DirectX 10 WV for Windows XP/2003 Multilanguage


DirectX10 for Microsoft Windows XP all versions! Within 2 years we have searched for binding method DirectX 10 to Windows XP and get close to solving the problem running any DX10 of compatible programs. At the moment we have achieved an increase in speed and quality graphics in many games! This version also includes a package GraphicX enables the easy steps to raise the graphics of old games to new heights!


To Download Click Below

Download From Depositfiles

Friday, July 30, 2010

ƃuɐɹoʞ ʞɐʇo ɐlɐdǝʞ ʞılɐqɹǝʇuǝɯ ɐɹɐɔ

ni aku syer salah satu cara nak menterbalikkan monitor korang,,, he he he,,

masuk link ni

korang taip apa karangan yg korang suka,, nanti result dia kat bawah tu,, korang copy dan paste la kat mana mana yg korang suka,,,


ıu ɥɐʇunɯ ƃuıuǝd ʇɐnq ɥǝloq ˙2ʞɐʎuɐq ɐɔɐq nɐlɐʞ 'ɐɥɐɥɐɥ

Wednesday, July 28, 2010

Tips Untuk Mendownload Dan Mengelakkan Dari Berlaknya Jangkitan Virus

Tips Untuk Mendownload Dan Mengelakkan Dari Berlakunya Jangkitan Virus
Mendownload Warez adalah salah satu perkara yang paling mudah untuk dilakukan di internet, menjaga komputer anda dari sebarang jangkitan virus tidaklah begitu senang.

a).Mendownload Perisian/Program

[Image: 256.png]

Aplikasi (. Exe's) (executable) adalah kaedah yang paling umum bagi menyebarkan virus, ianya adalah yang paling mudah untuk dibuat, yang paling mudah untuk disebarkan dan sebahagian besar juga merupakan kaedah yang paling cepat untuk menyebarkan virus.
Pastikan anda mengimbas kesemua .exe file yang anda download bukan hanya dengan anti virus anda, tetapi dengan menggunakan online scanner seperti VirusTotal bagi memastikan perisian yang anda download itu bebas dari jangkitan virus.

Tuesday, July 27, 2010

Periksa Samada Keyboard Anda Masih OK @ KO


Keyboard merupakan salah satu perangkat yang sering kita pakai pada saat menggunakan komputer.
Disini saya memberikan beberapa cara untuk mengetest apakah keyboard anda benar-benar handal atau tidak.
Anda hanya perlu menaip perkataan
the quick brown fox jumps over the lazy dog” tak pun taip dari A - Z tetapi dengan cara-cara berikut :


1. Buka notepad anda.
2. Tekan dan tahan tombol shift kiri dan shift kanan.
3. Taip perkataan “the quick brown fox jumps over the lazy dog”. (Ingat tombol shift kiri dan shift kanan jangan di lepas).
4. Lihat apakah tulisan yang keluar lengkap sesuai dengan kata-kata di atas atau ada huruf yang hilang.
5. Semakin banyak huruf yang tidak keluar, maka semakin buruk kualiti keyboard anda.

Mengapa harus menulis perkataan “the quick brown fox jumps over the lazy dog” ?
Kerana kata-kata tersebut merupakan sebuah perkataan yang berisi semua huruf dalam alfabet yang biasa digunakan untuk menguji mesin taip dan keyboard komputer, dan dalam aplikasi lain yang melibatkan semua huruf dalam abjad Inggeris

Selamat mencuba!!!

Sunday, July 25, 2010

koleksi komik ditektif conan

Okeh. kali nih aku nk post pasal koleksi comic detective conan.
so,untuk sapa yang rasa bosan tak tau nak buat apa, baik korang download dan baca, 
dapat juga nak hilang kan rasa bosan. betul tak? 

*** untuk sesiapa yang nak download menggunakan account rapid share, anda boleh refer ke thread ini untuk men download file dengan resume funcntion --- Download-Rapidshare-Seperti-Premium-Account

Saturday, July 24, 2010

Tengok CCTV kt mana2 tempat (airport,office,university.etc)

contoh cctv yang aku dapat.. gambar kucing. (tak tau la kalau dekat pusat ternak kucing)

cara nak tengok sangat senang, dan korang boleh buat sendiri. hehe. mana la tau dapat tengok menda yang jarang kita tengok. so step dia ada di bawah..

Download Rapidshare Seperti Premium

ok. kali nih. aku nak share lagi satu trick. dinamakan download secara seronok! hahaha. kenapa aku cakap macam tu? sebab dengan rapid8.com ni. anda boleh download link rapidshare, megaupload dengan premium user.! sebab rapid8.com memberi kepantasan dan jugak resume download.
cara nya sungguh mudah. cuma masukkan link yg nk didownload kat dlm petak kosong tuh..
lepas tu klik download. nanti dia akn bagi link untuk anda direct downloadPERGI KE RAPID8.COM
Setiap Beberapa Jam
Dia Akan Update Account Rapidshare
Jadi Anda Jangan Risau Jika Habis

buat korang punya browser home page sendiri!

Dekat sini aku nak ajar satu trick untuk buat homepage Yahoo, or Google or apa saja, search engine yang anda guna, dan jadi kan tukar kan logo image tu kepada logo image anda, mengikut kreativi anda dan juga mengikut selera kegemaran anda :) ok. jom kita sama sama cuba..

Contoh gambar (click pada gambar untuk paparan yang lebih jelas)


Thursday, July 15, 2010

22 sifat bangsa yahudi


In Al-Quran is called the Jewish state a few properties. we have some of them already know. And some we did not know yet. Read further to know the nature of Jewish people.

Wednesday, July 14, 2010

tag from farahlee0808

1. Adakah anda rasa anda hot?
nop. im not. saya cuma insan yang lemah dan sentiasa ada kekurangan.

2. Update wallpaper laptop yang anda guna sekarang?
wallpaper stop the wall, free paletine.


3. Cerita pasal gambar ini
aku nk tulis panjang giler. kalau rajin. baca la dekat sini.. stop the wall official website


4. Kali terakhir makan pizza.
pizza beli kedai, dekat 3bulan lepas last makan. n kalau pizza buatan adik aku. baru 3miggu lepas. b4 dia balik hostel. dia ada buatkan untuk kitorang. sedap jugak adik aku buat pizza. salute her.! :P


5.Lagu terakhir yg anda dgr.
layu dihujung mekar. - rio- 
-dengar dekat frenzyfm. ingat sebab time lagu ni pasang. ikut menyanyi sekali. ni lagu feveret kawan aku. n kawan aku ni la kawan yang paling lama dalam hidup aku. sejak dari 5taun sampai sekarang..

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini.
waiting for my syg. dia cakap dia ada hal jap tadi. so dari tak buat apa-apa. baik buat menda ni. hehe

7. Selain nama sendiri.anda di panggil dengan nama apa .
ngah, ciko, chieko, chi chi, chikky, faiz, shiekh. abg, baby. 

8. Tag org?sape yg nak kena tag
aduh. ni lemah ni. weh didie. farah tag ni dari ko. n ko pun tag aku kan. so aku tak tau nk tag sapa.
tolonggggggggg....
9. Siapa orang number 1 pada anda
kamu. yes.. kamu my love. nur farah shahiba

10. Katakan sesuatu pada orang number 5
sorry mr 5

11. Number 3 ada hubungan dengan siapa.
no 3 ada scandal dengan no 2

12. Bagaimana pula dengan org number 2
no dua tau dia cuma scandal dengan no 3, tapi no 5 cakap no 3 betul2 sayang no 2

13. Kata-kata cinta pada orang number 4
no 4 tak da kena mengena dengan no 2,3 dan mr 5

14. Berikan 5 fakta tentang orang yang anda tag
x da tag. so x da fakta. so untuk kamu. my syg. i miss u n love u damn much. :)

tag from didie seven

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih name itu ? 
- kerabatchieko_versionIII
- sebab kerabat stand for satu keluarga. n chieko berasal dari chieko iemochi untuk shiekh mohd faiz.
so aku pendek kan untuk chieko sahaja
2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ? 
- www.kerabatchieko.blogspot.com @ www.kerabatchieko.co.nr

3. Apakah method dalam penulisan anda ? 
- aku share apa yang aku rasa aku nk share. sama ada dari aku sendiri. dari blog orang, dari forum, dari mulut orang, dan jugak dari email. aku tak selalu nya bagi tau. dan aku selalu nya main curi jek. 

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? Sebabnya ? 
- Sudah pernah dan untuk yang sekarang ni x pernah. sebab nya aku rasa kalau aku tak nk pun blog ni. aku akan jadi kan dia satu sejarah. 
aku pernah ada 2 blog sebelum ni. satu fzchaouslegion n satu lagi kerabatchieko. 
then untuk fzchaouslegion aku pernah hapus kan sebab aku nk tukar domain. then yang kerabat chieko tu aku tutup sebab ada masalah time tu. jadi. aku wujud kan semula dengan nama kerabatchieko_versionIII yang bermaksud generasi ke III. 


5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan ape kata mereka ? 
- tak pernah. dan kalau derang baca. aku tak tau la. sebab dalam tu contain macam2 menda yang mungkin ada baik nya dan jugak ada buruk nya. sebab kebanyakan nya aku share. 

6. Apa perasaan anda apabile orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda chantek ? 
- apa aku kisah. sebab bagi aku. kadang2 aku suka tengok blog aku sendiri. and aku rasa cantik. tapi. kadang2. aku rasa buruk pulak. hahahaha. mana-mana je la. sebab aku tak kisah. cantik ke buruk ke. yang penting aku tau apa aku buat.

7. Bilakah anda mempunyai blog ? 
ermm.. baru jugak lagi. aku start buat blog masa aku umur 17. time tu zaman layan friendster myspace lagi. zaman tu pun orang malaysia tak layan facebook lagi. hahaha.


8. Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog ? 
- wah. ini susah ni. orang pertama yang tau.. ermm. orang pertama.. aku tak tau la. sebab dulu. time aku ada fs dulu. kawan2 aku rajin masuk blog aku. sebab aku tak da promote. cuma letak link blog dekat friendster wall je. so derang mungkin secara tidak lansung masuk kot.ntah. 

9. Apa perasaan anda apabila orang asyik mengatakan tentang blog anda di sekolah ? 
- sekolah? aku start berblog pun lepas sekolah. sebab zaman sekolah duduk hostel. so nk on9 sangat susah. ok. kalau dekat sini la kan. aku biasa je kot. sebab dulu ada jugak kawan2 aku cakap pasal blog. aku buat bodo sudah. sebab aku jarang cerita pasal emosi aku kat dalam blog. cuma aku banyak share software camtuh. so. nk malu apa kan? tapi derang panggil aku dengan nama kerabat chieko. huh. what a beautiful name! hahaha. aku tak kisah. panggil la apa pun. 

10. 10 orang seterusnya untuk di-tag . 

duhhh.. mampos ini macam bai. blog aku ni bukan nye selalu orang baca. n nak ke orang layan aku punya tag? hahaha
tak pe la. x nk la terus kan tag ni. kalau aku nk tag. aku akan tag my love Nur Farah Shahiba

ok done. didie. thanks for the tag. n sorry sebab tak tag orang sampai 10. aku tak kenal ramai orang dalam dunia blog ni. n bagi aku blog ni aku kenal aku je. tak boleh nk samakan macam facebook. sebab facebook. macam dalam iklan tu. untuk kita kita aja.. :)) hahahahahaha

Wednesday, May 26, 2010

Daily Survival Kit



Today, I am giving you a 
                                                   DAILSURVIVAKIT
to help you each day in ur every single life... :P :P :P....

Toothpick ... to remind you to pick the good qualities in everyone, including yourself.

satu lagi 'kepandaian' kafir menyesatkan kita~!!

imej ni x berapa jelas dan kabur . bagi yang tak tau xpe ker tetap berdosa haa??.
kalau alif tu jelas berasingan... berdosa la si pemakai tu walaupun dia x tahu.

tp kalau korang dah tau. then mesti terdetik dalam hati yang tu kalimah Allah. so macam tu, korang dah x leh pakai ... berdosa sbb timbul dalam hati korang yang imej tu benar2 membawa maksud Allah.
wallahulalam. aku pon x pandai sangat dalam bab agama. :)
renung2 kan dan selamat beramahhhhh. 


Saturday, May 15, 2010

=) <<-- missed this smiley.. i cant use it anymore.! xD

Dimulakan dengan bismillahirrahmanirrahim. :) ni 1st post bagi aku, terlalu mengarut. sebab, aku sendiri tak faham kenapa aku nak tulis, cuma aku rasa nak hidup kan sikit mood untuk berblog, 
kenapa aku cakap entry ni mengarut? sebab. tak pernah dalam post sebelum ni yang aku bercakap pasal si dia yang hadir dalam hidup aku. :)

Ya. aku nak bercerita tentang hidup aku. bukan tentang kesemuanya. tapi, tentang seseorang yang amat aku sayangi. :P AKU BERCERITA KERANA AKU RINDU, AKU CINTA DAN AKU SAYANG KAMU!
hurmm. jangan baca kalau rasa bosan, dan jangan komen kalau rasa menyampah. pun jangan komen apa-apa . ahahaha. sebab. post ni hanya untuk diri aku sendiri. cuma korang nak baca tu. terpulang la pada korang.

So. aku mulakan dengan nama sebenar dia. Nur Farah Shahiba Bt Mohd Faizal Nizam Lee. :)  Lahir pada 8.8.1992. Nama yang agak panjang dan aku telah save nama dia pada 1st aku tau nama sebenar dia. risau sangat terlupa. hehe. ya. nanti, kalau terlupa. nampak sangat la kita ni pelupa . so, teknik pertama. save nama awek dekat dalam notepad. atau yahoo messenger note, atau pun note hp, atau pun sebagainya. supaya nanti bila si dia tanya. dengan pantas nya anda boleh jawab :) . ahahaha. syyy. jangan kasi kantoi ok.

Wednesday, May 5, 2010

16 perkara ibu mengajar saya (dont take it seriously)


1. Mother teaching me to appreciate the work that has been done. (TO Appreciate a Job Well DONE)
"If you want to kill (a noise) with each other, do it outside. The mother has just finished cleaning the house."

2. Mother teach me about TIME TRAVEL (TRAVEL TIME)
"If you do not stand upright,
weeks the mother will knock you next week! "

Tuesday, May 4, 2010

from my love

tak tau apa tajuk. yang dapat nya embeded code. just try dekat sini. :)

Thursday, April 29, 2010

[pic] Boleh Ke ‘Tutup Aurat’ Saya Ni?

Kalau kita fokuskan pandangan kita dari pinggang keatas memang gadis ni dah mencapai cara yang dihendaki bagi seorang wanita Islam. sudah cukup cantik.… 

Fokuskan pulak keseluruh tubuhnya, yang ini ada kompius sikit! Samaada nak memperlekehkan hukum atau tak tau hukum…kenalah tanya budak perempuan ni sendiri. click read more untuk gambar seterusnya...

Wednesday, April 28, 2010

koleksi pic - jom isi minyak


Tuesday, April 27, 2010

'Adik bukan penjenayah'

KLANG: “Saya tak tahu bila adik tahu bawa (memandu) kereta. Walau apa pun saya tak puas hati dengan apa yang berlaku,” kata Nor Azura Amzah, 39, kakak sulung kepada Aminulrasyid, 15, yang mati terkena tembakan ketika cuba melarikan diri daripada polis di Seksyen 11 di sini, awal pagi semalam.

Phineas & Ferb - Gitchi Gitchi Goo Means I love you

i like this video, Gitchi Gitchi Goo Means I love you =)
sweet giler . walaupun nampak keanak-anakan. hahaha.

Monday, April 26, 2010

KOLEKSI [PIC] Pelik lagi Hancus.

* WILL DIUPDATE from time to time =)


MODIFIKASI BADAN....

Gambar ini mungkin juga didalam kategori tidak senonoh.Saya tengok pun saya dah tau sakit, untungnya, islam ni bijaksana, mengharam-kan menda yang menyakit kan, tapi meskipun tidak haram, saya still tak ank, jadi sakit sampai nak potong lidah bagai. haha,. :D
Haritu, gf saya ada cakap,. di UK, ada program tv seperti ini, yang menunjukkan pengubahsuaian yang dibuat dalam badan, dan hari itu,aku nk  ceritanya tentang orang yang memotong lidah seperti ular, tapi saya? haha. aku geli ngan lidah ular. ya . aku geli. , geli semua. 
klik read more untuk gambar yang lain:) anda fikir, di Malaysia ada seperti ini? haha

Sunday, April 25, 2010

TUTORIAL BYPASS KE VIP TABLE ZYNGA POKER

Hi. :)
Hari ini saya nak kongsi satu trick dalam permainan ZYNGA POKER :)
Trick ini umpama bypass yang mana anda boleh masuk atau pun join vip table tanpa kamu perlu membeli vip badge atau pun juga tanpa mengorban kan $1,000,000.00 chips. (1Million) itu pun kalau chips anda sampai 1M.


anda boleh berpandukan gambar yang dilampirkan bersama, atau pun juga mengikut tutorial bertulis dari saya. :)
click read more untuk tutorial.

Saturday, April 24, 2010

[TRICK] RELOAD HANDPHONE DENGAN CARA ILLEGAL


Kat sini aku ada berita baik punya untuk menjimatkan poket kawan-kawan yang sentiasa kering.cara mengreload prepaid tanpa membayar duit.

Pelik kan. Aku dapat daripada awek kat kedai handphone masa aku round kat kuching aritu. Duduk berborak dengan dia aku pun korek lah rahsia pasal handphone ni. Last-last cair jugak dia. Dia pun bagitau lah aku cara-cara nak mereload prepaid ni secara percuma. Ok, sila baca keterangan dibawah ni untuk kegunaan ngkorang.. 

Untuk semua talian 012, 013, 016, 017 dan 019, anda semua selepas ini tak payahlah pergi ke kedai handphone lagi untuk mereload prepaid anda. Disini ada cara untuk mereload handphone dengan cara yang agak illegal yerr.. 

Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sekiranya Anda Ditahan Polis


Terdapat 10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sekiranya Anda Ditahan Polis...

1. BAGAIMANA MENDEFINASIKAN ISTILAH ‘DITAHAN’? HANYA APABILA …
a. Polis berkata kepada anda, “Anda ditahan”
b. Polis menggari tangan anda
c. Anda dilarang dari meninggalkan sesebuah bilik, kawasan atau sebagainya oleh pihak polis

Friday, April 23, 2010

10 sebab ibu bapa malas bawa anak-anak pergi zoo


Sebenar nya, ibu bapa bukan nya malas untuk bawa anak-anak mereka ke zoo. Tapi, di zoo. terlalu banyak negatif nya dari positif. haha. nope, just joking. cuma orang yang bernasib baik je dapat tengok aksi-aksi macam tu .  .Dan aksi itu bukan untuk ditiru mahu pun juga untuk anda memaksa rakan-rakan anda supaya berbuat sedemikian. ahaks . 
click read more untuk lihat aksi mereka ok. :)

Demam Piala Dunia ke EPL? (khas untuk peminat bola sepak)

click read more untuk gambar lain 



"BETAPA PAYAHNYA MALAIKAT-MALAIKAT MEMINTA TANAH DARI BUMI"

Pada suatu ketika, Allah SWT menitahkan kepada malaikat Jibril supaya turun ke bumi untuk mengambil sebahagian tanahnya untuk mencipta Adam,Akan tetapi apabila beliau sampai ke bumi , bumi enggan membenarkan tanahnya diambil untuk dijadikan Adam, kerana bumi khuatir Adam jadi maksiat kepada Allah. Lalu Jibril kembali ke hadrat Tuhan, ia tidak dapat berbuat apa-apa,mendengar sumpah bumi. 

Begitulah seterusnya, Allah memerintah malaikat Mikail, jawapan bumi masih sama dan selepas itu Allah memerintahkan Malaikat Israfil, tetapi malangnya jawapan bumi masih tidak berganjak, dan masing-masing kembali dengan tangan yang hampa.

Warcraft Version Switcher Patch 1.24e

Patch Warcraft 1.24e  sudah dikeluarkan sekarang! update ini adalah langkah yang baik oleh Blizzard untuk memperbaiki banyak hacks menjengkelkan seperti: Domba Hack, Istirahat hack, Crash hack dll anda hanya perlu meng-upgrade ke Patch Warcraft 1.24e jika anda ingin membuang, atau (menyahkan dalam bahasa pelik nya) hack ini. Semak kaedah & panduan untuk mengguna update v1.24e Warcraft ini.

Saturday, February 13, 2010

DETERMINE THE MENTAL PATIENT

During a visit to a mental hospital, I asked the director how they determine whether or not a patient should be institutionalized.

"Well," said the director, "we fill up a bathtub, then we offer a teaspoon, a teacup and a bucket to the patient and ask him or her to empty the bathtub."

"Oh, I understand," I said. "A normal person would use the bucket because it's bigger than the spoon or the teacup."

"No." said the director, "A normal person would pull the plug. Do you want a bed near the window?"

ARE YOU GOING TO PASS THIS ON, OR DO YOU WANT THE BED NEXT TO MINE??!
CHOOSE WHAT DO YOU WANT? =)

Wednesday, February 10, 2010

Blue Screen (Pernah kah anda melaluinya?)

Pernah kah anda merasai pengalaman sebegini? Laptop anda atau pun juga komputer anda terkena panggilan hangit berbaur biru-biru , walaupun tiada unsur lucah? Pernah kan anda? jika pernah apa yang anda lakukan? dan jika belum, apa yang patut anda buat? jadi setelah bertanya dan jugak berdasar kan kitab uncle wiki pada juzuk Blue Screen of Death, diterang kan bahawa The Blue Screen of Death (juga dikenali sebagai stop error, BSOD, bluescreen, atau Blue Screen of Doom) adalah perkataan sehari-hari digunakan untuk paparan ralat dipaparkan oleh beberapa sistem operasi, khususnya Microsoft Windows, selepas menghadapi kesalahan sistem kritikal yang boleh menyebabkan sistem untuk menutup supaya mencegah kerosakan ireversibel sistem integriti. Ini berfungsi untuk memberi maklumat untuk tujuan diagnostik yang dikumpul sebagai sistem operasi yang dikeluarkan bug cek.

Tuesday, February 9, 2010

What The Fuck?!!


Memang tajuk ni sesuai sangat untuk post aku kali ni, aku tak tau nak cakap apa, yupz. kalau dalam islam, kita akan beristigfar, Astagfirullahalazim,
haizz..cerita dia starting die macam ni. aku baru je nak nak tido, n aku saje-saje la check external aku, then aku tgok ada folder yang hilang, mano poei folder tu?aku pun dah naik pelik, lepas tu, aku check balik folder dalam external tu, yang sepatut nya ada 6 tapi tinggal 4!!.nak tau lagi apa jadi?

Garena Universal Maphack v.4.1 for warcraft @dota

GarenaHack-er has released again a Garena Universal Maphack 4.1 which does not modify any Garena files nor it requires any Garena Hack/Crack. This Garena Universal maphack supports the latest Warcraft v1.24d Patch and previous versions. It is CURRENTLY undetectable in Garena. Check the Download Link & Guide of using GUMH.* (garena universal maphack)

Monday, February 8, 2010

Making Plastic Explosives from Bleach (sabun)


Potassium chlorate is an extremely volatile explosive compound, and has been used in the past as the main explosive filler in grenades, land mines, and mortar rounds by such countries as France and Germany. Common household bleach contains a small amount of potassium chlorate, which can be extracted by the procedure that follows.

Empat kepala babi, wang kertas diletak di dua masjid


KUALA LUMPUR: Empat kepala babi hutan yang dibungkus dalam empat beg plastik beras diletak di dua masjid di Petaling Jaya selepas solat Subuh awal pagi ini.


Dua bungkusan kepala babi hutan bersama satu baldi plastik berisi 30 keping wang RM1 diletak di pintu masuk belakang ke perkarangan Masjid Jumhuriyah, Taman Datuk Haron, manakala dua bungkus lagi serta baldi berisi wang dengan jumlah sama diletak di hadapan pintu masuk perkarangan Masjid Al Imam Al Tirmizi, Taman Sri Sentosa.

sape ada wireless router free? =)


Apa perasaan korang kalau tengah on9 tiba-tiba intenet putus?da la tengah edit html layout. and belum save lagi template tu, then internet tiba-tiba disconnect?ohh damn!! so scukz kalau kena mcm tu. setelah di check2, n adjust ip untuk modem..still jugak tak dapat, sebab, mula-mula aku ingat kan streamyx problem. Tapi rupa-rupa nya masalah menda ciput ni. haizz..

Wednesday, February 3, 2010

im so sorry about this, its happen again



im so sory about this, my blog is under maintenance just now, and i didnt have much time to finish it as possible,

but i will try my best to make it better than great than beforr, lol . i mean to settle this problem as soon as possible. thank you because come to my blog n when every thing is settle already, i will make blog walking to all my connection. sorry..

Wednesday, January 13, 2010

BEBERAPA TANDA SEBELUM KITA MENINGGAL

TANDA-TANDA SEBELUM KITA MENINGGAL

" Tanda 100 hari menjelang meninggal "
Ini adalah tanda pertama dari ALLAH SWT kepada hambanya dan hanya akan di sedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walau bagaimanapun semua orang islam akan mendapat tanda ini hanya saja mereka menyedari atau tidak.....
Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu asar, seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut hingga ke ujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan menggigil, contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti, kita akan mendapati daging
tersebut seakan -akan bergetar...
Tanda ini rasanya nikmat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik dihati bahawa mungkin ini adalah tanda mati, maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehaadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu saja tanpa sembarang manfaat...
Bagi yang sadar dengan kehadiran tanda ini, maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.


" Tanda 40 hari "
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu asar, bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya diatas arash ALLAH SWT, maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mulai membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mulai mengikuti kita sepanjang masa ...
Akan terjadi malaikat maut ini memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika... Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.. .......


" Tanda 7 hari "
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesaktian dimana orang sakit yang tidak makan, secara tiba-tiba ia berselera untuk makan...


" Tanda 3 hari "
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita yaitu diantara dahi kanan dan kiri, jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.... Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi... Telinganya akan layu dimana bagian ujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam... Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakan...



" Tanda 1 hari "
Akan berlaku sesudah ashar dimana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan
ubun-ubun dimana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu ahsar keesokan harinya....



 " Tanda akhir "
Akan terjadi keadaan dimana kita akan merasakan sejuk dibahagian pusat dan rasa itu akan turun kepinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian Halkum... Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimat SYAHADAH dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada ALLAH SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula...

SESUNGGUHNYA MENGINGAT MATI ITU ADALAH BIJAK (TAK NAK CAKAP BANYAK, CARI SEJADAH CEPAT)

Tuesday, January 12, 2010

Pak Guard UiTM scukzzz!!




WOI Pak Guard, ko memang spoil mood aku hari ni.
baik aku simpan RM250 tu, buat beli barang barang lain.
Oit guard, dengar ni aku nak cakap sikit!
mahai..aku cukup menyampah dengan pak guard uitm, tak habis-habis cari masalah. Oit pak guard! (sambil tenyeh-tenyeh dahi die) kenapa perbuatan orang lain kau sibuk?
aku tau la merokok tu salah dekat dalam kampus, tapi kau tu pun merokok.. jangan la buat-buat innocent. ingat aku tak tau ke port korang isap rokok?isap pun sorok-sorok kat atas dewan jubli! tau pun takut kantoi..HAHA

Post aku kali ni nak bercerita pasal pagi tadi, kisah dia berlaku time take 5, kelas unit operation, aku n kawan aku lagi 2 orang pergi la charge tenaga sikit kat tandas tingkat 3, block B. n afta smoke tu, kitorang borak-borak la sekejap sebelum masuk kelas, dan-dan la pulak die masuk tandas, n terus amik kotak rokok kat tangan aku. macibai punya pakguard, dah la rokok zaman sekarang mahal, RM6.90! die selamber ambik dan suruh ikut die pergi pejabat pengawal. Dalam hati ni da gusar da.. dengan lambat masuk kelas, dengan mungkin masuk court kena saman nye lagi.. Hati tak tenteram beb! HAHAHA..


So nak jadi kan cerita, da smpai kat situ die cakap kesalahan ni boleh didenda maksimum RM500, dan biasa nya setelah rayuan RM250 melayang, gila apa!! banyak tu weyh!, setelah die ceramah lama-lama (die tak tahu ke telinga aku ni ada highway, masuk kanan laju-laju je keluar ikut kiri) sampai die bosan, dan setelah itu(ayat mengade) die mintak student card kitorang, !aku punya da lama hilang la BRO!!
tapi tak da lah aku cakap macam tu, aku cakap tertinggal kat rumah, die pun SENGAL sangat sampai pergi percaya buat apa.lolx. haha.. pastu yang kawan aku ni merayu la kat die cakap jangan la saman, DIE LA ANAK HARAPAN KELUARGA, AYAH DIE PETANI, DIA 1ST TIME MEROKOK KAT DALAM CAMPUS, TENSION SEBAB TEST PAGI TADI (padahal awal sem mana ada test lagi) , dan macam-macam lagi alasan lain,

Aku nak tergelak pun ada, semua menipu. HAHAHAHA, aku tak pandai bab-bab amik simpati orang, so aku diam je la, n cuma cakap mintak maaf cik. !gila apa aku cakap dengan nada sopan! hahahaha..
Setelah lebih kurang sejam kawan aku muntah kan sume alasan yang ada dalam kepala otak, die cakap die lepas kan kitorang sebab kitorang ni dah final sem, haizz..nak tunjuk baik lah tu.. padahal takut tengok muka aku serius je HAHAHA. n aku pun gerak la masuk ke kelas, tapi sampai-sampai je lecture da tamat. so apa yang aku dapat pergi kelas pagi tadi? haprah pun tarak..
gambar bawah ni aku sedekah kan pada ko! sedekah tu kena ambik, jangan x amik

Sunday, January 10, 2010

How to activate Kaspersky 2010 license using a key file ?



Latest version Kaspersky Antivirus dan Internet Security 2010, tidak membenar kan anda mengaktifkan Kaspersky Antivirus menggunakan license key file i.e. melainkan dengan menggunakan kod pengaktif atau activation code. 2010 Kaspersky Lab Products boleh di aktif kan hanya dengan activation code melalui internet. Jadi, saya tahu perkara ini menjadi susah bagi anda yang mana mempunyai license key yang sudah valid atau pun untuk mengaktif kan Kaspersky Products. Jadi dengan itu, 2010 tidak mempunyai pilihan untuk aktif kan melalui key file .i.e . tapi.! ~ ada satu trick untuk menjahanam kan nya.
Sudah lah,, letih aku guna ayat skima, anda, saya, HAHAHAHA..

Untuk Kaspersky Antivirus Products take it here
click here to download KAV2010

untuk key kaspersky antivirus.- korang download kat bawah ni

click here to download key


Kat sini aku nak tunjukkan Activation Kaspersky 2010 license using key file: korang just perlu ikut satu persatu step atau pun langkah yang aku tunjuk kan kat bawah ni, ikut je tanpa RAGU-RAGU mahu pun rasa WAS-WAS.. =)

PALING PENTING!!! (BEFORE korang START, OFF kan INTERNET CONNECTION korang)
ok now, lets we start.! cheewah..speaking pulak,.HAHAHAHA..

1. Open korang punya Kaspersky 2010 License Manager.

2. Click Activate New License.

3. Select Activate commercial license and enter the activation license code
T1JVS-NNMBD-K1QTN-SUBP8 (beta code).
Atau pun korang boleh guna activation license code yang lain seperti kat bawah sekali post ini. (credit to KAPAR bukan nama sebenar) sebab tolong aku jugak dalam mencari code ni

4. Click Next. Sekarang korang akan nampak dialog box seperti yang dibawah, click Ok on it.








 5. That’s it. Sekarang korang akan nampak pilihan  key file untuk activate korang punya KAV/KIS 2010 product


Korang click Browse dan korang cari key location dalam PC or Laptop korang dan activate product korang dengan senang sekali umpama minum  kola large, kata orang sarawak..hahaha..

- lepas tu korang amik air semayang n solat !tu yang penting..=)
- pastu korang on kan INTERNET CONNECTION korang semula dan update macam biasa,
- Full Scan PC or Laptop korang.
- after dat korang share-share la ilmu ni kepada orang lain, sebab kalau ilmu ni tak di share kan, Allah akan tarik semula ilmu yang kita ada ni.. siyes ni aku cakap.. x tipu..hehe
sekian sekelumit ilmu dari aku.. assalamualaikum.

activation code yang lain
44UEA-CYRAJ-NMAV3-YXX4V
K5PXQ-X1SW6-2RAMR-ZBM2X
25N2Z-QH4Y4-YHNTN-N2U4T
YS8UP-KD46D-JX4YD-ENHF6
33NA4-J34SG-MUV13-JRU6P
7N1UZ-DSXDN-R9XFC-PDQEF
3PRNP-TQXWT-GNR33-PMPTR
E4J6N-1644V-B7KAW-6J6M3
44UE9-UZKTA-AHUF2-VB8ZH
7PEJP-Q2KCG-NPT56-SNZAX
YG5CD-SXU41-JESDZ-6AWA6
3SU15-S4AES-P5XRQ-87AKV
3T6XS-GY8U1-W1JTR-9XAE1
3TK3J-6T1TN-X3XGP-HUZRN
3TZV1-Z5F9W-DXBWX-Q1KDA

Archive

x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI