Saturday, April 24, 2010

[TRICK] RELOAD HANDPHONE DENGAN CARA ILLEGAL


Kat sini aku ada berita baik punya untuk menjimatkan poket kawan-kawan yang sentiasa kering.cara mengreload prepaid tanpa membayar duit.

Pelik kan. Aku dapat daripada awek kat kedai handphone masa aku round kat kuching aritu. Duduk berborak dengan dia aku pun korek lah rahsia pasal handphone ni. Last-last cair jugak dia. Dia pun bagitau lah aku cara-cara nak mereload prepaid ni secara percuma. Ok, sila baca keterangan dibawah ni untuk kegunaan ngkorang.. 

Untuk semua talian 012, 013, 016, 017 dan 019, anda semua selepas ini tak payahlah pergi ke kedai handphone lagi untuk mereload prepaid anda. Disini ada cara untuk mereload handphone dengan cara yang agak illegal yerr.. 
Tapi cara mereload handphone ini hanya boleh digunakan pada 10 dan 11 haribulan pada setiap bulan. Ini kerana setiap talian ini di upgrade pada masa-masa ini. 

TRICK START......
  1. Ok, kepada pengguna talian 012, 013, 016, 017, 019 ambik telefon anda dail 1415007 dan tunggu dalam 5 saat dan anda akan dengar seperti bunyi bising, tunggu sehingga bunyi itu hilang
  2. Dail 9151 tunggu 3saat dan tekan nombor telefon anda. Anda akan dengar dia cakap "please insert you pin number" masukkan 011785 45227 00734 tunggu selepas dia kata nombor pin selesai, 
  3. Lepas tu dial 0405 untuk KL, 0406 untuk yang duduk di Selangor. anda akan mendengar "for airtime top-up press 1723 selepas dail nombor tadi tekan nombor telefon anda sekali lagi. Tunggu selepas bunyi bising selesai, dial 4455147 diikuti 146 selepas 5 saat... 
  4. Ok, yang ni agak banyak sikit, dial 1918 lepas 3 saat dial 4451 dan masukkan siri 0117 445227 1145527 tunggu selepas bunyi dail diangkat terus dail 55524785933 dan selepas anda dengar "please key in your password" tekan ****2+253+7891*+546322 
  5. Tunggu sampai dia kata "your password accepted" dan dia akan kata "please insert your emei number" tekan nombor telefon anda lagi sekali sampai anda dengar seperti bunyi dial diangkat. Dial 1566 dan anda akan dengar dia kata "re-confirm your emei number" 
  6. Lepas tu dial nombor tepon anda seperti berikut, contoh = 6011556 2245334 + no tepon anda.... selepas beberapa saat, anda akan mendengar "your pin number is accepted" anda terus dail 1007 dan anda akan dengar "your emei number is accepted" terus dail 4566 dan anda akan dengar "your password is accepted"
  7. Terus dail nombor tepon anda dan anda akan dengar nyonya jual sayur cakap: "kepala hotak kau, kat dalam dunia ni mana ada benda yang free, masuk toilet pun kena bayar 20 sen" Dan anda terus matikan handphone anda atau baling kearah dinding kerana dikhuatiri akan menggangu fikiran anda.. sekian, terima kasih.. heheh .... jgn mare :P

Komentar :

ada 4 comments ke “[TRICK] RELOAD HANDPHONE DENGAN CARA ILLEGAL”
"om_rame" said...
pada hari 

terima kasih infonya.
------------
saLam kenaL.

hairie fazril said...
pada hari 

info yg menarik..
wa da try...
mmg menjadi...
fuh..tq der...
haha

NiZaM LiMiTeD said...
pada hari 

aku stuck kat step n0 4 la..
tak jadi plak taktik ni.
ajari aku dongg..

kerabatchieko owner_ said...
pada hari 

duh kawan2. trick ni menipu je. cuba untuk fun. tengok ayat no7.
semua menda dalam dunia kena bayar.hehe

x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI