Wednesday, May 26, 2010

Daily Survival Kit



Today, I am giving you a 
                                                   DAILSURVIVAKIT
to help you each day in ur every single life... :P :P :P....

Toothpick ... to remind you to pick the good qualities in everyone, including yourself.

satu lagi 'kepandaian' kafir menyesatkan kita~!!

imej ni x berapa jelas dan kabur . bagi yang tak tau xpe ker tetap berdosa haa??.
kalau alif tu jelas berasingan... berdosa la si pemakai tu walaupun dia x tahu.

tp kalau korang dah tau. then mesti terdetik dalam hati yang tu kalimah Allah. so macam tu, korang dah x leh pakai ... berdosa sbb timbul dalam hati korang yang imej tu benar2 membawa maksud Allah.
wallahulalam. aku pon x pandai sangat dalam bab agama. :)
renung2 kan dan selamat beramahhhhh. 


Saturday, May 15, 2010

=) <<-- missed this smiley.. i cant use it anymore.! xD

Dimulakan dengan bismillahirrahmanirrahim. :) ni 1st post bagi aku, terlalu mengarut. sebab, aku sendiri tak faham kenapa aku nak tulis, cuma aku rasa nak hidup kan sikit mood untuk berblog, 
kenapa aku cakap entry ni mengarut? sebab. tak pernah dalam post sebelum ni yang aku bercakap pasal si dia yang hadir dalam hidup aku. :)

Ya. aku nak bercerita tentang hidup aku. bukan tentang kesemuanya. tapi, tentang seseorang yang amat aku sayangi. :P AKU BERCERITA KERANA AKU RINDU, AKU CINTA DAN AKU SAYANG KAMU!
hurmm. jangan baca kalau rasa bosan, dan jangan komen kalau rasa menyampah. pun jangan komen apa-apa . ahahaha. sebab. post ni hanya untuk diri aku sendiri. cuma korang nak baca tu. terpulang la pada korang.

So. aku mulakan dengan nama sebenar dia. Nur Farah Shahiba Bt Mohd Faizal Nizam Lee. :)  Lahir pada 8.8.1992. Nama yang agak panjang dan aku telah save nama dia pada 1st aku tau nama sebenar dia. risau sangat terlupa. hehe. ya. nanti, kalau terlupa. nampak sangat la kita ni pelupa . so, teknik pertama. save nama awek dekat dalam notepad. atau yahoo messenger note, atau pun note hp, atau pun sebagainya. supaya nanti bila si dia tanya. dengan pantas nya anda boleh jawab :) . ahahaha. syyy. jangan kasi kantoi ok.

Wednesday, May 5, 2010

16 perkara ibu mengajar saya (dont take it seriously)


1. Mother teaching me to appreciate the work that has been done. (TO Appreciate a Job Well DONE)
"If you want to kill (a noise) with each other, do it outside. The mother has just finished cleaning the house."

2. Mother teach me about TIME TRAVEL (TRAVEL TIME)
"If you do not stand upright,
weeks the mother will knock you next week! "

Tuesday, May 4, 2010

from my love

tak tau apa tajuk. yang dapat nya embeded code. just try dekat sini. :)
x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI