Saturday, May 15, 2010

=) <<-- missed this smiley.. i cant use it anymore.! xD

Dimulakan dengan bismillahirrahmanirrahim. :) ni 1st post bagi aku, terlalu mengarut. sebab, aku sendiri tak faham kenapa aku nak tulis, cuma aku rasa nak hidup kan sikit mood untuk berblog, 
kenapa aku cakap entry ni mengarut? sebab. tak pernah dalam post sebelum ni yang aku bercakap pasal si dia yang hadir dalam hidup aku. :)

Ya. aku nak bercerita tentang hidup aku. bukan tentang kesemuanya. tapi, tentang seseorang yang amat aku sayangi. :P AKU BERCERITA KERANA AKU RINDU, AKU CINTA DAN AKU SAYANG KAMU!
hurmm. jangan baca kalau rasa bosan, dan jangan komen kalau rasa menyampah. pun jangan komen apa-apa . ahahaha. sebab. post ni hanya untuk diri aku sendiri. cuma korang nak baca tu. terpulang la pada korang.

So. aku mulakan dengan nama sebenar dia. Nur Farah Shahiba Bt Mohd Faizal Nizam Lee. :)  Lahir pada 8.8.1992. Nama yang agak panjang dan aku telah save nama dia pada 1st aku tau nama sebenar dia. risau sangat terlupa. hehe. ya. nanti, kalau terlupa. nampak sangat la kita ni pelupa . so, teknik pertama. save nama awek dekat dalam notepad. atau yahoo messenger note, atau pun note hp, atau pun sebagainya. supaya nanti bila si dia tanya. dengan pantas nya anda boleh jawab :) . ahahaha. syyy. jangan kasi kantoi ok.


apa lagi nak cerita...aa.. dia ni asal nya dari Kalumpang, Ulu Selangor, Selangor berdekatan dengan Tanjung Malim, Perak. dan sekarang (pada post ini ditulis) dia menetap di Norwich City, London sejak dari tahun 2007. dan. akan balik semula ke Mas pada 19hb ni. :) kerana dapat tawaran belajar di IPTA .ipta mana? tak yah la tau. malas nak taip. hehe. tapi dia ada di Gombak, PJ dan jugak Kuantan :)


So. aku rasa sedih ada, n gembira pun ada. aku mulakan dengan sedih. sedih kerana lepas ni, aku dah tak dapat nak bersama macam dulu (selalu contact / chatting/ calling. hampir setiap masa) . lepas ni, dia dah masuk sana, cuma dapat contact guna hp jep. itu pun ntah bila la dapat mesej... dah la aku ni dah lama tak menaip mesej kat hp.  tak best dan juga tak puas. tapi aku terpaksa terima, sebab untuk kebaikan dia juga. sebab, dia pun tak akan terus stay kat sana, dan dia tak akan terus macam ni, semua nya akan berubah, dan perubahan kearah kebaikan itu perlu bagi menjamin kualiti hidup yang lebih sempurna!. ahahaha. apa aku mengarut.!


Then. yang aku gembira. :) mesti la sebab dia dah balik malaysia. so jarak antara kami semakin hampir.! hehe :) . happy sangat aku ni. nanti merana diri. so bila dah balik malaysia. mesti la aku nak berjumpa. ya. aku nak berjumpa dengan dia. sebab, selama ni, aku belum pernah lagi berjumpa secara live. jasad berada didepan mata. kalau jumpa biasa pun. cuma webcam. :) itu pun dah cukup happy kan aku. apatah lagi kalau dah berjumpa depan mata. :P :P

Dalam hubungan aku ni, yang masih lagi baru,. pun dah banyak dugaan. ehehe. dugaan dengan masa, dan juga perasaan. :) sebab, masa kami berbeza. dan itu bukan satu halangan untuk kami terus berhubung. hehe. then. tentang perasaan. bila dah masuk soal hati dan perasaan, semua insan yang pernah bercinta tentu ada rasa cemburu, dan prejudis terhadap pasangan, tapi. semua itu telah kami tempuhi dan. kami berjaya mengharungi cubaan , halangan, rintangan, dan macam2 onak duri semua kami redah. dan. akhirnya. kami cool. nasib baik si dia berlembut hati. dan pintu hati nya masih terbuka untuk aku. ahaha. 

Aku malas nak letak gambar kat sini. dekat atas tu pun dah ada gambar dia. pada widget bergerak kat bawah tab bar. lagi satu. aku malas letak gambar dia kat entri ni nanti orang akan cakap aku tayang awek. so. aku tak nak letak walaupun ni blog aku ,walaupun aku bebas nak buat apa-apa dekat blog aku, aku punya hal nak buat apa, n aku punya hal nak cerita apa, n aku punya hal jugak nak letak gambar awek aku waima 10000gambar aku letak, dan semua tu gambar yang sama. wakakaka,. Tapi! tapi.. tapi aku tak letak gambar awek aku. sebab! sebab... sebab aku ambil kira pandangan pihak lain. sebab blog ni. bukan aku sorang yang tengok. tapi. ramai lagi manusia diluar sana yang menjenguk. memandang, dan juga menjeling blog aku ni. 

Aa.. apa lagi nk ngarut aa.. rasa macam dah panjang sangat dah entri aku kali ni. padahal banyak lagi aku nak tulis.... haizz. entri tanpa gambar. ok ka? agagaga... tak pe. nanti, ada masa, aku letak gambar dia kat sisi blog aku.kat bahagian bawah. kenapa bahagian bawah. sebab untuk aku sorang je tengok. bukan untuk menunjuk, tambahan pulak. untuk kasi seri sikit kat blog aku.  ok. :) ok. tamat sudah riwayat post ni. so aku matikan cerita tentang itu. DI SINI NOKTAH.!
AMIN....

Komentar :

ada 2 comments ke “=) <<-- missed this smiley.. i cant use it anymore.! xD”
farahlee said...
pada hari 

:) x tahu nak ckp ape.. cume.. i love u and i miss u abg.. thank you for everything.. :)

kerabatchieko owner_ said...
pada hari 

hehe. :) love u n miss u more syg. :)
syg pun. thanks for everything yang syg buat untuk abg. dan untuk apa yang dah syg buat sebab abg. :)

x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI