Friday, July 30, 2010

ƃuɐɹoʞ ʞɐʇo ɐlɐdǝʞ ʞılɐqɹǝʇuǝɯ ɐɹɐɔ

ni aku syer salah satu cara nak menterbalikkan monitor korang,,, he he he,,

masuk link ni

korang taip apa karangan yg korang suka,, nanti result dia kat bawah tu,, korang copy dan paste la kat mana mana yg korang suka,,,


ıu ɥɐʇunɯ ƃuıuǝd ʇɐnq ɥǝloq ˙2ʞɐʎuɐq ɐɔɐq nɐlɐʞ 'ɐɥɐɥɐɥ

Wednesday, July 28, 2010

Tips Untuk Mendownload Dan Mengelakkan Dari Berlaknya Jangkitan Virus

Tips Untuk Mendownload Dan Mengelakkan Dari Berlakunya Jangkitan Virus
Mendownload Warez adalah salah satu perkara yang paling mudah untuk dilakukan di internet, menjaga komputer anda dari sebarang jangkitan virus tidaklah begitu senang.

a).Mendownload Perisian/Program

[Image: 256.png]

Aplikasi (. Exe's) (executable) adalah kaedah yang paling umum bagi menyebarkan virus, ianya adalah yang paling mudah untuk dibuat, yang paling mudah untuk disebarkan dan sebahagian besar juga merupakan kaedah yang paling cepat untuk menyebarkan virus.
Pastikan anda mengimbas kesemua .exe file yang anda download bukan hanya dengan anti virus anda, tetapi dengan menggunakan online scanner seperti VirusTotal bagi memastikan perisian yang anda download itu bebas dari jangkitan virus.

Tuesday, July 27, 2010

Periksa Samada Keyboard Anda Masih OK @ KO


Keyboard merupakan salah satu perangkat yang sering kita pakai pada saat menggunakan komputer.
Disini saya memberikan beberapa cara untuk mengetest apakah keyboard anda benar-benar handal atau tidak.
Anda hanya perlu menaip perkataan
the quick brown fox jumps over the lazy dog” tak pun taip dari A - Z tetapi dengan cara-cara berikut :


1. Buka notepad anda.
2. Tekan dan tahan tombol shift kiri dan shift kanan.
3. Taip perkataan “the quick brown fox jumps over the lazy dog”. (Ingat tombol shift kiri dan shift kanan jangan di lepas).
4. Lihat apakah tulisan yang keluar lengkap sesuai dengan kata-kata di atas atau ada huruf yang hilang.
5. Semakin banyak huruf yang tidak keluar, maka semakin buruk kualiti keyboard anda.

Mengapa harus menulis perkataan “the quick brown fox jumps over the lazy dog” ?
Kerana kata-kata tersebut merupakan sebuah perkataan yang berisi semua huruf dalam alfabet yang biasa digunakan untuk menguji mesin taip dan keyboard komputer, dan dalam aplikasi lain yang melibatkan semua huruf dalam abjad Inggeris

Selamat mencuba!!!

Sunday, July 25, 2010

koleksi komik ditektif conan

Okeh. kali nih aku nk post pasal koleksi comic detective conan.
so,untuk sapa yang rasa bosan tak tau nak buat apa, baik korang download dan baca, 
dapat juga nak hilang kan rasa bosan. betul tak? 

*** untuk sesiapa yang nak download menggunakan account rapid share, anda boleh refer ke thread ini untuk men download file dengan resume funcntion --- Download-Rapidshare-Seperti-Premium-Account

Saturday, July 24, 2010

Tengok CCTV kt mana2 tempat (airport,office,university.etc)

contoh cctv yang aku dapat.. gambar kucing. (tak tau la kalau dekat pusat ternak kucing)

cara nak tengok sangat senang, dan korang boleh buat sendiri. hehe. mana la tau dapat tengok menda yang jarang kita tengok. so step dia ada di bawah..

Download Rapidshare Seperti Premium

ok. kali nih. aku nak share lagi satu trick. dinamakan download secara seronok! hahaha. kenapa aku cakap macam tu? sebab dengan rapid8.com ni. anda boleh download link rapidshare, megaupload dengan premium user.! sebab rapid8.com memberi kepantasan dan jugak resume download.
cara nya sungguh mudah. cuma masukkan link yg nk didownload kat dlm petak kosong tuh..
lepas tu klik download. nanti dia akn bagi link untuk anda direct downloadPERGI KE RAPID8.COM
Setiap Beberapa Jam
Dia Akan Update Account Rapidshare
Jadi Anda Jangan Risau Jika Habis

buat korang punya browser home page sendiri!

Dekat sini aku nak ajar satu trick untuk buat homepage Yahoo, or Google or apa saja, search engine yang anda guna, dan jadi kan tukar kan logo image tu kepada logo image anda, mengikut kreativi anda dan juga mengikut selera kegemaran anda :) ok. jom kita sama sama cuba..

Contoh gambar (click pada gambar untuk paparan yang lebih jelas)


Thursday, July 15, 2010

22 sifat bangsa yahudi


In Al-Quran is called the Jewish state a few properties. we have some of them already know. And some we did not know yet. Read further to know the nature of Jewish people.

Wednesday, July 14, 2010

tag from farahlee0808

1. Adakah anda rasa anda hot?
nop. im not. saya cuma insan yang lemah dan sentiasa ada kekurangan.

2. Update wallpaper laptop yang anda guna sekarang?
wallpaper stop the wall, free paletine.


3. Cerita pasal gambar ini
aku nk tulis panjang giler. kalau rajin. baca la dekat sini.. stop the wall official website


4. Kali terakhir makan pizza.
pizza beli kedai, dekat 3bulan lepas last makan. n kalau pizza buatan adik aku. baru 3miggu lepas. b4 dia balik hostel. dia ada buatkan untuk kitorang. sedap jugak adik aku buat pizza. salute her.! :P


5.Lagu terakhir yg anda dgr.
layu dihujung mekar. - rio- 
-dengar dekat frenzyfm. ingat sebab time lagu ni pasang. ikut menyanyi sekali. ni lagu feveret kawan aku. n kawan aku ni la kawan yang paling lama dalam hidup aku. sejak dari 5taun sampai sekarang..

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini.
waiting for my syg. dia cakap dia ada hal jap tadi. so dari tak buat apa-apa. baik buat menda ni. hehe

7. Selain nama sendiri.anda di panggil dengan nama apa .
ngah, ciko, chieko, chi chi, chikky, faiz, shiekh. abg, baby. 

8. Tag org?sape yg nak kena tag
aduh. ni lemah ni. weh didie. farah tag ni dari ko. n ko pun tag aku kan. so aku tak tau nk tag sapa.
tolonggggggggg....
9. Siapa orang number 1 pada anda
kamu. yes.. kamu my love. nur farah shahiba

10. Katakan sesuatu pada orang number 5
sorry mr 5

11. Number 3 ada hubungan dengan siapa.
no 3 ada scandal dengan no 2

12. Bagaimana pula dengan org number 2
no dua tau dia cuma scandal dengan no 3, tapi no 5 cakap no 3 betul2 sayang no 2

13. Kata-kata cinta pada orang number 4
no 4 tak da kena mengena dengan no 2,3 dan mr 5

14. Berikan 5 fakta tentang orang yang anda tag
x da tag. so x da fakta. so untuk kamu. my syg. i miss u n love u damn much. :)

tag from didie seven

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih name itu ? 
- kerabatchieko_versionIII
- sebab kerabat stand for satu keluarga. n chieko berasal dari chieko iemochi untuk shiekh mohd faiz.
so aku pendek kan untuk chieko sahaja
2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ? 
- www.kerabatchieko.blogspot.com @ www.kerabatchieko.co.nr

3. Apakah method dalam penulisan anda ? 
- aku share apa yang aku rasa aku nk share. sama ada dari aku sendiri. dari blog orang, dari forum, dari mulut orang, dan jugak dari email. aku tak selalu nya bagi tau. dan aku selalu nya main curi jek. 

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? Sebabnya ? 
- Sudah pernah dan untuk yang sekarang ni x pernah. sebab nya aku rasa kalau aku tak nk pun blog ni. aku akan jadi kan dia satu sejarah. 
aku pernah ada 2 blog sebelum ni. satu fzchaouslegion n satu lagi kerabatchieko. 
then untuk fzchaouslegion aku pernah hapus kan sebab aku nk tukar domain. then yang kerabat chieko tu aku tutup sebab ada masalah time tu. jadi. aku wujud kan semula dengan nama kerabatchieko_versionIII yang bermaksud generasi ke III. 


5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan ape kata mereka ? 
- tak pernah. dan kalau derang baca. aku tak tau la. sebab dalam tu contain macam2 menda yang mungkin ada baik nya dan jugak ada buruk nya. sebab kebanyakan nya aku share. 

6. Apa perasaan anda apabile orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda chantek ? 
- apa aku kisah. sebab bagi aku. kadang2 aku suka tengok blog aku sendiri. and aku rasa cantik. tapi. kadang2. aku rasa buruk pulak. hahahaha. mana-mana je la. sebab aku tak kisah. cantik ke buruk ke. yang penting aku tau apa aku buat.

7. Bilakah anda mempunyai blog ? 
ermm.. baru jugak lagi. aku start buat blog masa aku umur 17. time tu zaman layan friendster myspace lagi. zaman tu pun orang malaysia tak layan facebook lagi. hahaha.


8. Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog ? 
- wah. ini susah ni. orang pertama yang tau.. ermm. orang pertama.. aku tak tau la. sebab dulu. time aku ada fs dulu. kawan2 aku rajin masuk blog aku. sebab aku tak da promote. cuma letak link blog dekat friendster wall je. so derang mungkin secara tidak lansung masuk kot.ntah. 

9. Apa perasaan anda apabila orang asyik mengatakan tentang blog anda di sekolah ? 
- sekolah? aku start berblog pun lepas sekolah. sebab zaman sekolah duduk hostel. so nk on9 sangat susah. ok. kalau dekat sini la kan. aku biasa je kot. sebab dulu ada jugak kawan2 aku cakap pasal blog. aku buat bodo sudah. sebab aku jarang cerita pasal emosi aku kat dalam blog. cuma aku banyak share software camtuh. so. nk malu apa kan? tapi derang panggil aku dengan nama kerabat chieko. huh. what a beautiful name! hahaha. aku tak kisah. panggil la apa pun. 

10. 10 orang seterusnya untuk di-tag . 

duhhh.. mampos ini macam bai. blog aku ni bukan nye selalu orang baca. n nak ke orang layan aku punya tag? hahaha
tak pe la. x nk la terus kan tag ni. kalau aku nk tag. aku akan tag my love Nur Farah Shahiba

ok done. didie. thanks for the tag. n sorry sebab tak tag orang sampai 10. aku tak kenal ramai orang dalam dunia blog ni. n bagi aku blog ni aku kenal aku je. tak boleh nk samakan macam facebook. sebab facebook. macam dalam iklan tu. untuk kita kita aja.. :)) hahahahahaha
x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI