Saturday, July 24, 2010

buat korang punya browser home page sendiri!

Dekat sini aku nak ajar satu trick untuk buat homepage Yahoo, or Google or apa saja, search engine yang anda guna, dan jadi kan tukar kan logo image tu kepada logo image anda, mengikut kreativi anda dan juga mengikut selera kegemaran anda :) ok. jom kita sama sama cuba..

Contoh gambar (click pada gambar untuk paparan yang lebih jelas)




1) Pergi ke http://funnylogo.info/create.asp
2) Create logo yang korang suka.


3) Kalau korang nk set kan kt homepage korang, copy URL logo yg korang create.

4) Pergi ke Tools-->Options-->Main tab dan paste URL yg korang copy tadi kt bahagian Homepage..


- ni untuk google chrome user


-ni untuk mozilla user

5) Akhir sekali klik Ok.

NOTE:
Korang x yah risau pasal search result..
xde pape yg mengganggu perfomance search result..
cuma logo je yg bertuka..
so set je kt homepage korang..

Komentar :

ada 0 comments ke “buat korang punya browser home page sendiri!”
x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI