Wednesday, July 14, 2010

tag from didie seven

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih name itu ? 
- kerabatchieko_versionIII
- sebab kerabat stand for satu keluarga. n chieko berasal dari chieko iemochi untuk shiekh mohd faiz.
so aku pendek kan untuk chieko sahaja
2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ? 
- www.kerabatchieko.blogspot.com @ www.kerabatchieko.co.nr

3. Apakah method dalam penulisan anda ? 
- aku share apa yang aku rasa aku nk share. sama ada dari aku sendiri. dari blog orang, dari forum, dari mulut orang, dan jugak dari email. aku tak selalu nya bagi tau. dan aku selalu nya main curi jek. 

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? Sebabnya ? 
- Sudah pernah dan untuk yang sekarang ni x pernah. sebab nya aku rasa kalau aku tak nk pun blog ni. aku akan jadi kan dia satu sejarah. 
aku pernah ada 2 blog sebelum ni. satu fzchaouslegion n satu lagi kerabatchieko. 
then untuk fzchaouslegion aku pernah hapus kan sebab aku nk tukar domain. then yang kerabat chieko tu aku tutup sebab ada masalah time tu. jadi. aku wujud kan semula dengan nama kerabatchieko_versionIII yang bermaksud generasi ke III. 


5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan ape kata mereka ? 
- tak pernah. dan kalau derang baca. aku tak tau la. sebab dalam tu contain macam2 menda yang mungkin ada baik nya dan jugak ada buruk nya. sebab kebanyakan nya aku share. 

6. Apa perasaan anda apabile orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda chantek ? 
- apa aku kisah. sebab bagi aku. kadang2 aku suka tengok blog aku sendiri. and aku rasa cantik. tapi. kadang2. aku rasa buruk pulak. hahahaha. mana-mana je la. sebab aku tak kisah. cantik ke buruk ke. yang penting aku tau apa aku buat.

7. Bilakah anda mempunyai blog ? 
ermm.. baru jugak lagi. aku start buat blog masa aku umur 17. time tu zaman layan friendster myspace lagi. zaman tu pun orang malaysia tak layan facebook lagi. hahaha.


8. Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog ? 
- wah. ini susah ni. orang pertama yang tau.. ermm. orang pertama.. aku tak tau la. sebab dulu. time aku ada fs dulu. kawan2 aku rajin masuk blog aku. sebab aku tak da promote. cuma letak link blog dekat friendster wall je. so derang mungkin secara tidak lansung masuk kot.ntah. 

9. Apa perasaan anda apabila orang asyik mengatakan tentang blog anda di sekolah ? 
- sekolah? aku start berblog pun lepas sekolah. sebab zaman sekolah duduk hostel. so nk on9 sangat susah. ok. kalau dekat sini la kan. aku biasa je kot. sebab dulu ada jugak kawan2 aku cakap pasal blog. aku buat bodo sudah. sebab aku jarang cerita pasal emosi aku kat dalam blog. cuma aku banyak share software camtuh. so. nk malu apa kan? tapi derang panggil aku dengan nama kerabat chieko. huh. what a beautiful name! hahaha. aku tak kisah. panggil la apa pun. 

10. 10 orang seterusnya untuk di-tag . 

duhhh.. mampos ini macam bai. blog aku ni bukan nye selalu orang baca. n nak ke orang layan aku punya tag? hahaha
tak pe la. x nk la terus kan tag ni. kalau aku nk tag. aku akan tag my love Nur Farah Shahiba

ok done. didie. thanks for the tag. n sorry sebab tak tag orang sampai 10. aku tak kenal ramai orang dalam dunia blog ni. n bagi aku blog ni aku kenal aku je. tak boleh nk samakan macam facebook. sebab facebook. macam dalam iklan tu. untuk kita kita aja.. :)) hahahahahaha

Komentar :

ada 0 comments ke “tag from didie seven”
x

© 1989-2010 . Powered by R.O.T.S.

kerabatchieko by CHIeKO IeM0cHI